8.9 C
Sarajevo
Srijeda, 28. Oktobra 2020
Naslovnica Region Novi premijer Crne Gore opet “slučajno” slavi uz četničke pjesme

Novi premijer Crne Gore opet “slučajno” slavi uz četničke pjesme

44

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” i novoizabrani crnogorski premijer Zdravko Krivokapić proslavljao je jučer u jednom restoranu kandidaturu za mandatara.

Na videu koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako se Krivokapić i društvo dobro zabavljaju uz srpsku nacionalističku pjesmu “Tamo daleko“.

To je inače nacionalistička pjesma, srpskih tj. četničkih vojnika na Solunskom frontu, koja je dugo bila zabranjena u bivšoj Jugoslaviji i tek “ilegalno” je snimana i pjevana među srpskim nacionalistima.

– Evo kako 200% Crnogorac, što bi rekao Andrija Mandić, proslavlja pobjedu na izborima. Krivokapić se i ovdje, vjerovatno, našao slučajno – napisao je na Twitteru portparol DPS-a Miloš Nikolić, koji je podijelio ovaj snimak sa svojim pratiocima.

 

Podsjetimo, nedavno se u javnosti pojavio i videosnimak na kojem se vidi Krivokapić u kući četničkog vojvode Milete Pavićevića, na dočeku Nikole Kavaje člana četničke organizacije SOPO, koji je u SAD-u bio osuđen zbog terorizma i drugih krivičnih djela.

Uz dobrodošlicu i zdravice, sluša se tada nezvanična srpska himna Bože pravde, drže se četnički govori i leleče nad srpstvom i Srbijom, a zapjevao je i guslar.

Krivokapić je nakon objavljenog snimka potvrdio da se on nalazi na njemu, ustvrdivši da se tu “zateko slučajno”.

A evo šta je kasnije rekao o “gospodinu Kavaji”.