Novi Sad: Spektakularni vatromet otvorio 18. Exit

46
Foto: AA

Nastupom Sergeja Polunjina, jedne od najvećih baletskih zvezda, uz gudački orkestar „Almazijan simphony“, koji predvodi Hačatur Almazijan, u muzičko-scenskom preformansu pod sloganom „Exit freedom“, sinoć je na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu počeo 18. festival Exit, zvanično najbolji evropski festival, javlja Anadolu Agency.

Ceremonija otvaranja koja je kroz muzičko putovanje i poznate svetske hitove promovisala moto ovogodišnjeg festivala – slobodu, završena je velikim višeminutnim vatrometom kojim je osvetljena ne samo Petrovaradinska tvrđava, već i dobar deo Novog Sada.

Exit je počeo juče nastupom novosadskog ženskog pop kvarteta „Frajle“ na glavnoj bini, a nakon njih je pred publiku izašla planetarno popularna pop kantautorka „LP“, a nakon zvanične ceremonije otvaranja na glavnoj bini nastupili su „Fiver Rej“ i popularni trio „Migos“.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiće više od 1.000 muzičara na više od 40 bina i zona, a očekuje se oko 55.000 stranih gostiju iz sedamdeset zemalja.

Novim Sadom se proteklih dana priča raznim jezicima, jer su posetioci najvećeg muzičkog festivala u Jugoistočnoj Evropi počeli da dolaze početkom nedelje. Oni solventniji obezbedili su privatni smeštaj, a oni koji vole kamperski duh i smeštaj pod šatorima smestili su se u Exitovom kampu otvorenom u delu najveće novosadske plaže Štrand.

Veliki broj egzitaša juče popodne i uveče preplavio je prostor oko Petrovaradinske tvrđave, iako je program već uveliko otpočeo, jer Novi Sad u danima Exita ima i dodatne sadržaje na kojima mogu da zabave posetioci ove manifestacije i pre ulaska u „Exit državu“ na tvrđavi.