Novi tržni centar niče u Sarajevu: “Big Box” vrijedan 16 miliona KM

245

Novi trgovački centar vrijedan više od 16 miliona maraka trebao bi se graditi na ulazu u Sarajevo, na području Ilidže, piše Nezavisni istraživački centar NICK.

Tržni centar “Big Box” je projekt sarajevske kompanije „Lake“, koja je već realizirala nekoliko investicija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Projekat je, kako saznajemo, ponuđen u okviru novog projekta koji podržava Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a koji promovira ulaganje u regiju Zapadnog Balkana.

BiH je predstavljena sa tri prilike za investicije, pored tržnog centra „Big Box“, tu su izgradnja vjetroparkova kod Glamoča i Ljubinja. Izrađena je Studija izvodljivosti, dizajn te je lokacija spremna za gradnju.

Kompanija traži stranog partnera koji bi uložio oko 5,4 miliona eura – navedeno je na stranici „Invest in SEE“.

Prema informacijama koje je navela kompanija „Lake“, projekat je u idejnoj fazi, a zemljište površine 24.000 m2 smješteno je uz glavni sarajevski prilazni pravac koji vodi prema autocesti 5C u smjeru Mostara i hrvatske obale.

Prometnica se nalazi u Blažuju, Ilidža, a uz nju su smješteni najveći trgovačko – prodajni centri grada na području sa oko 800.000 stanovnika. Na zemljištu već postoje djelomično dovršeni industrijski lokaliteti potpuno usklađeni s urbanističkim planom, spremni za priključivanje komunalnim sustavima (vodoopskrba, kanalizacija i odvodnja, plin, struja i telefonski priključci), prenosi indikator.ba.

Lokacija idealno odgovara ulagačima zainteresiranima za brz ulazak na bosansko maloprodajno tržište i tržište distribucije i skladištenja, s osiguranim pristupom prometnicama, uključujući pomoćne i servisne ulaze – navedeno je na internet stranici.

Vezani članci

POZOVITE 17006 Taši nedostaje još 24.000 KM da ... Za malu Tamaru do ovog momenta prikupili smo oko 30.000 KM, a potrebno je oko 54.000 KM. Broj 17006 aktivan je za malu Tašu do kraja mjeseca pa ćemo z...
Efendić i Imamović o jačanju uloge lokalne samoupr... Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je posjetio Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje se sastao sa načelnikom Semirom Efendićem. Tom prilikom razgova...
Nevidljivi federalni ministar zdravstva: Vjekoslav... Znate li ko je Vjekoslav Mandić? To je Federalni ministar zdravstva kojeg u 4 godine mandata gotovo da nije bilo u javnosti. Uprkos činjenici da je Ur...
Prvi Dodikov susret sa novim ambasadorom SAD: Nels... Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson predao je akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosn...