Obilježena prva godišnjica od smrti Hatidže Mehmedović

37
U Srebrenici obilježena prva godišnjica od smrti Hatidže Mehmedović. Hatidža Mehmedović je bila predsjednica udruženja „Majke Srebrenice“, a godinama se borila za istinu o genocidu, te tražila pravdu za žrtve genocida.

U Čaršijskoj džamiji u Srebrenici danas je prigodnim vjerskim programom obilježena prva godišnjica od smrti Hatidže Mehmedović, javlja Anadolu Agency (AA).

Hatidža Mehmedović je bila predsjednica udruženja “Majke Srebrenice“, a godinama se borila za istinu o genocidu, te tražila pravdu za žrtve genocida.

“Danas je godina dana od kako je rahmetli Hatidža preselila. Medžlis islamske zajednice Srebrenica je donio odluku da se današnjeg dana Hatidže sjetimo učenjem tevhida. Naš cilj je i želja da u narednim godinama uključimo i ostale ljude, organizacije, ustanove za obilježavanje ovog dana. Gledaćemo da svake godine 22. jula bude “Dan sjećanja na Hatidžu Mehmedović“. Ovo danas je početak i najmanje što smo mogli da uradimo”, rekao je glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić.