Obrnuli znak za ograničenje brzine na putu M16, građani zbunjeni

16
Foto: Nezavisne

Građani koji su danas vozili magistralnim putem M16 na dijelu zapadnog tranzita ostali su zbunjeni, jer je sporno ograničenje brzine izmjenjeno, tačnije obrnuto.

Novo ograničenje brzine pokazuje da je, u smjeru prema kružnom toku kod Lauša, ograničenje brzine 70 kilometara na sat, a ne 40 kako je ranije stajalo.

Čini se da je neko prosto obrnuto signalizaciju za ograničenje brzine pa je u suprotnom smjeru, prema raskrsnici, ograničenje 40 kilometara na sat.

Iz J.U “Putevi RS” za “Nezavisne” kažu da nisu izdali nalog za izmjenu saobraćajne signalizacije na magistralnom putu M16, na dijelu zapadnog tranzita.

“Pretpostavljamo da je to urađeno od strane nepoznatih lica. U toku ovog dana saobraćajni znak biće vraćen u staro stanje”, rekli su iz “Puteva RS”.

Podsjećaju da je uništavanje, uklanjanje ili neovlašteno postavljanje saobraćajne signalizacije zakonom kažnjivo djelo.

Ograničenje brzine od 40 kilometara na sat na zapadnom tranzitu, posljedica stalnih žalbi jednog stanovnika, u posljednjih nekoliko mjeseci naišlo je na oštru kritiku građana, koji smatraju da je nedopustivo da brzina na magistralnom putu bude manja od 70 kilometara na sat.

Vezani članci

Rijaset IZ u BiH osudio zlonamjernu kampanju koja ... Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana je prva redovna sjednica novoimenovanog Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercego...
“Neka se Vučić izvini žrtvama genocida, ali ... Odnose unutar Bosne i Hercegovine trebamo regulirati dijalogom, a ne služiti se žalopojkama pred stranim dužnosnicima, kaže za Oslobođenje član Predsj...
Komšić i Ivancov: BiH je potreban ubrzan put ka ev... Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić sastao se danas s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivanocovim....
Džaferović: Vučićeva izjava je sramna, anticiviliz... Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog naroda, ocijenio je danas sramnom izjavu Aleksandra Vučića, srbijanskog predsj...