Ode Kristina dolazi Duška

272

Šetnja u prvim redovima nedavno održane “Povorke ponosa” se isplatila. Duška Jurišić će biti nova čelnica kantonalne Televizije Sarajevo.

Barem je tako rečeno prije nekoliko dana uposlenicima tog javnog medija koji više ne znaju ko im uređuje program i ko im upravlja firmom. Zbog toga ih je pola na godišnjim odmorima, trećina radne dane provodi na društvenim mrežama lajkajući statuse dužnosnika kantonalne šestorke.

Ostatak pravi program kojim će ubuduće, kako se tvrdi, dirigirati Jurišićka, koja je tako, nakon tridesetak godina, opet spala na lokalni nivo na kojem je i počela karijeru, prije tridesetak godina, kao Duška Rakonjac na Radiju 202, izvještavajući s prvomajskih uranaka.

Onda se vinula u državne visine, pa pala na federalne, pa malo bila glasnogovornica Centralne banke, pa se opet vratila na javni servis, malo na državni, malo na federalni. Pa opet na državni, pa opet na federalni. I tako se krug zatvorio.

Nekada vrlo bliska rahmetli Sulejmanu Tihiću, posljednjih se godina približila utemeljitelju SBB-a BiH. Da bi sada postala izbor kantonalne šestorke umjesto Kristine Ljevak.

(STAV)