Okupljanje na Alipašinom Polju: Građani Sarajeva odali počast ubijenim policajcima

56
Foto: Avaz

Građani Sarajeva, kako je najavljeno putem društvenih mreža, okupili su se večeras u 19 sati na Alipašinom Polju, na mjestu gdje su rano jutros brutalno ubijena dva sarajevska policajca.

Više od stotinu građana došlo je na posljednji oproštaj od voljenih prijatelja. Rodbina, prijatelji i komšije u miru i tišini večeras se pozdravljaju od voljenih. Tišinu razbijaju jecaji rodbine i prijatelja, koji uz paljenje svijeća  odaju počasti junacima, pripadnicima MUP-a KS.

Građanka Sarajeva Aida Feraget, koja je na svom Facebook profilu najavila ovo mirno okupljanje, u razgovoru za Avaz.ba rekla je da će građani doći da odaju počast.

– Drugovi ubijenih policajaca žele da puste balon mira, pomole se svako na svoj način, zapale svijeću. Godinama upozoravam na nedostajuće pravosudne karike u sistemu dostizanja pravde, jer se MUP-u smanjuju ovlasti i čine ih nemoćnim da rade svoj posao. Kao građanka sam za to da se vrate ovlasti iz bivše Jugoslavije, tako da, kada moje dijete vidi policajca, osjeća se sigurno – rekla je Feraget.

Podsjećamo, jutros su u sarajevskom naselju Alipašino Polje automafijaši pucali na policijski automobil i jednog policajca ubili na mjestu događaja, a drugog teško ranili.

Na mjestu napada stradao je Adis Šehović, dok je njegov kolega Davor Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije.

Vezani članci

MINHEN Stoltenberg o BiH: Spremni smo prihvatiti ... Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, prisustvovao je panelu u kojem su učestvovali njema...
Sutra prijevremeni izbori: Građani biraju devet na... Za sutra su zakazani prijevremeni izbori za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domalje...
Bijedić: Damir Nikšić je sa 22 godine života u nap... Predsjednik tuzlanskog Kantonalnog odbora SDP-a, Enver Bijedić, našao se posljednjih dana između dijametralno suprotstavljenih zahtijeva partijske c...
Reis Kavazović: Ovo je istina o ukopu žrtava genoc... Nakon tvrdnji u nekim medijima o tome kako je „rukovodstvo IZ predlagalo da se žrtve Genocida ukopaju u Kladnju“ - svoje svjedočenje o tim događajima ...