Općina Centar dodijelila nagrade najboljim sportistima

49
????????????????????????????????????

U prostorijama Općine Centar u četvrtak 12. aprila 2018. godine održan je prijem za mlade i uspješne sportiste iz Centra, gdje je u ime načelnika Općine dr. Nedžada Ajnadžića domaćin bio savjetnik Mustafa Resić. Radi se o našoj najtalentovanijoj bosanskohercegovačkoj plivačici Nejli Karić, džudistkinji Larisi Cerić, te karatašima Mirnesi Bektaš i Nedimu Kavazoviću.

Ovom prilikom sportistima su uručene odluke kojima se iz općinskog budžeta izdvajaju novčana sredstva kao nagrada za postignute rezultate.

Resić je čestitao na postignutim rezultatima sportistima i naglasio da su oni najbolji predstavnici Bosne i Hercegovine u svijetu.

–Preko vas mi komuniciramo s razvijenim demokratskim društvima. Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojim ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati naše uspješne sportiste, naglasio je Resić.

Sportisti su se zahvalili na ovoj pomoći napomenuvši da je i u proteklim godinama Općina Centar finansijski podržala njihove pripreme i put na međunarodna takmičenja.

Općina Centar Sarajevo će nastaviti dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Vezani članci

Svjedok Tužilaštva u ‘slučaju Čemerno’...  Svjedok Tužilaštva BiH Boško Jevrić danas je pred Sudom BiH svjedočio u slučaju Džemal Hadžić i drugi, a u vezi napada na Čemerno, gdje su bile smješ...
Europarlamentarac Jozo Radoš: Nije za očekivati da... Jozo Radoš, europarlamentarac, u razgovoru za N1 je govorio o integraciji Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Tema razgovora sa Radošom je bila i sa...
KCUS Ljekari specijalisti Klinike za neurohirurgi... Općinski Sud u Sarajevu donio je Zaključak o provođenju mjere osiguranja, kojim se nalaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da se prof.dr.Kemal...
Turska: Sud dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrat... Sud u Turskoj je dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrati u Bosnu i Hercegovinu. Ovu informaciju za N1 je potvrdio Selmirov otac, Husein. Podsjetimo, M...