Općina Centar pomaže drugim općinama

37

U Općini Centar Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora na osnovu kojih je ta lokalna zajednica izdvojila sredstva općinama Vogošća, Doboj Jug i Kalinovik u okviru budžetskog ekonomskog koda “Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća”.

U ime Općine Centar ugovore je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić koji je tom prilikom naglasio da ta općina kao društveno odgovorna lokalna zajednica mora pomagati onima kojima je to potrebno.

Dodao je da je u ovogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđeno oko 400.000 KM za podršku općinama stradalim u poplavama i drugim prirodnim nesrećama.

Susjednoj Općini Vogošća dodijeljeno je 20.000 KM kao pomoć za finansiranje sanacije klizišta na lokalitetu Svrake IV. U ime Općine Vogošća ugovor je, po ovlaštenju načelnika Edina Smajića, potpisao njegov pomoćnik za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Fetah Kadrić.

Općini Doboj Jug dodijeljeno je 15.000 KM kao pomoć za finansiarnje sanacije odbrambenog nasipa pored rijeke Usore u naseljenom mjestu Matuzići. U ime Općine Doboj Jug ugovor je, po ovlaštenju načelnika Mirnesa Tukića,  potpisao njegov pomoćnik Edin Hrvić koji je istakao da ovo nije prvi put da im Općina Centar pruža pomoć.

Također, 10.000 KM dodijeljeno je Opštini Kalinovik kao pomoć za sanaciju elektromreže u povratničkim naseljima – selima Kolakovići i Vujinovići.