Općina Novi Grad: 100.000 KM za pomoć osnovnim i srednjim školama

38

Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg je budžeta izdvojila 100.000 KM za pomoć osnovnim i srednjim školama sa svog područja.

Sredstva će biti usmjerena za proširenje kapaciteta produženog boravka, obnovu dotrajalih toaleta, zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije, zamjenu vodovodnih cijevi i radijatora, zatim za opremanje kabineta, kao i za programske aktivnosti škola i hitne intervencije.

Tim povodom pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Hamdija Dizdar potpisao je sa direktorima deset novogradskih škola sporazume o utrošku sredstava.

„Sredstva u okviru ove budžetske pozicije namijenjena su za adaptaciju kabineta, izgradnju mreže za toplotnu energiju, proširenje kapaciteta produženog boravka, i drugih intervencija neophodnih za nesmetan rad škola. I u narednom periodu ćemo nastaviti pomagati rad obrazovnih ustanova dajući djelimičan, ali značajan doprinos u poboljšanju uslova rada učenika i nastavnika“, kazao je Dizdar.

Ševal Dudević, direktor OŠ „Osman Nuri Hadžić“ zahvalio je lokalnoj zajednici koja pomaže obrazovne ustanove. Istakao je da će sredstva iskoristiti za opremanje kabineta fizike, hemije i biologije čime će se poboljšati uslovi rada u ovoj školi.

Školi „Avdo Smailović“ dodijeljena su sredstva za obnovu dotrajalih toaleta. Direktor Hasim Baždar, izrazio je zadovoljstvo što će toaleti u prizemlju zgrade škole nakon mnogo godina biti obnovljeni, što će svakako poboljšati uslove rada i samog odgojno-obrazovnog procesa.

Vezani članci

Brdo Žuč: Na otvaranju Doma oslobodilaca grada Sar... Na Dan odbrane općine Novi Grad i godišnjice bitke za brdo Žuč, 8. juni otvoren je Dom oslobodilaca grada Sarajeva. Dom su otvorile kćerke Safeta Zajk...
Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo: Veliki ifta... Općina Novi Grad Sarajevo i ove će godine 8. juni – Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo i bitke za brdo Žuč obilježiti prigodnim programom na platou...
Novi Grad: Potpisan ugovor za izgradnju separatne ... Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Dino Bajramović, zamjenik direktora građevinske firme „Dinalsa“, potpisali su danas ugovor za izvođ...
Općina Novi Grad: Zlatne plakete odbrane Safetu Is... Općinsko vijeće Općine Novi Grad Sarajevo na današnjoj je sjednici donijelo Odluku o dodjeli općinskih priznanja „Zlatna plaketa odbrane Općine Novi G...