Općina Novi Grad: 100.000 KM za pomoć osnovnim i srednjim školama

7

Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg je budžeta izdvojila 100.000 KM za pomoć osnovnim i srednjim školama sa svog područja.

Sredstva će biti usmjerena za proširenje kapaciteta produženog boravka, obnovu dotrajalih toaleta, zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije, zamjenu vodovodnih cijevi i radijatora, zatim za opremanje kabineta, kao i za programske aktivnosti škola i hitne intervencije.

Tim povodom pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Hamdija Dizdar potpisao je sa direktorima deset novogradskih škola sporazume o utrošku sredstava.

„Sredstva u okviru ove budžetske pozicije namijenjena su za adaptaciju kabineta, izgradnju mreže za toplotnu energiju, proširenje kapaciteta produženog boravka, i drugih intervencija neophodnih za nesmetan rad škola. I u narednom periodu ćemo nastaviti pomagati rad obrazovnih ustanova dajući djelimičan, ali značajan doprinos u poboljšanju uslova rada učenika i nastavnika“, kazao je Dizdar.

Ševal Dudević, direktor OŠ „Osman Nuri Hadžić“ zahvalio je lokalnoj zajednici koja pomaže obrazovne ustanove. Istakao je da će sredstva iskoristiti za opremanje kabineta fizike, hemije i biologije čime će se poboljšati uslovi rada u ovoj školi.

Školi „Avdo Smailović“ dodijeljena su sredstva za obnovu dotrajalih toaleta. Direktor Hasim Baždar, izrazio je zadovoljstvo što će toaleti u prizemlju zgrade škole nakon mnogo godina biti obnovljeni, što će svakako poboljšati uslove rada i samog odgojno-obrazovnog procesa.

Vezani članci

FOTO Sarajevska općina Novi Grad: Druženjem sa bo... Općina Novi Grad Sarajevo i ove je godine 15. april – Dan Armije Republike BiH obilježila uz prigodan program i druženje sa preživjelim borcima vetera...
Završena konstrukcija i betoniranje novog mosta u ... Radovi na izgradnji novog mosta iza tržnog centra Heco u naselju Halilovići izvode se prema predviđenoj dinamici. Nakon uklanjanja dotrajale drvene ko...
FOTO Novi Grad: Izvršena mjerenja, biciklistička s... Ispitivanje debljine asfalta na biciklističkoj stazi na području općine Novi Grad Sarajevo, kako je i najavljeno, izvršeno je u utorak, 20. marta, na ...
Općina Novi Grad: Odluka o imenu škole “Must... Odluka o stavljanju van snage davanja imena Osnovnoj školi „Mustafa Busuladžić“ koju je na prijedlog zastupnika Naše stranke Peđe Kojovića usvojila Sk...