Općinsko vijeće Ilidža: Svi vijećnici u majicama “Pravda za Dženana”

103
Foto: Facebook

Svi vijećnici Općinskog vijeća Ilidža na današnju su sjednicu došli obučeni u majice na kojima piše “Pravda za Dženana”. Ovim činom oni su uputili jasnu poruku nadležnim institucijama da riješe ovaj slučaj. Prije početka sjednice, učenjem Fatihe odali su počast Dženanu Memiću.

“Na današnjoj 17. po redu sjednici Općinskog vijeća Ilidža, vijećnici su odlučili da jasno daju do znanja na kojoj strani stoje. U majicama sa likom našeg Dženana, danas su nam rekli da stoje uz Muriza u ovoj borbi za pravdu! Posebno se zahvaljujemo inicijatorima ideje, a koji su uz nas još od početka.

Želimo napomenuti da su svih 28 prisutnih, od ukupno 32 vijećnika OV Ilidža, danas obukli majicu “Pravda za Dženana“, bez obzira na pripadnost političkoj partiji, napisano je na FB stranici “Pravda za Dženana”.

Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je 16. jula presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima da su skrivili i prikrili saobraćajnu nesreću u kojoj je, kako je to tvrdilo Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, smrtonosne povrede zadobio 21-godišnji Dženan Memić.

Skoro dvije i pol godine traje agonija porodice Memić nakon smrti njihovog sina Dženana Memića. Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, već dvije godine tvrdi da je njegov sin ubijen, te da ga nije usmrtilo vozilo.

Porodica, ali i njihov adovakt Ifet Feraget sve vrijeme tvrde isto, a to je da u sudnici nisu sjedile Dženanove ubice, te da je cijeli slučaj farsa.

(Index.ba)