Opljačkana benzinska na Bijači, kod Mostara pronađen zapaljeni Audi

30

U noći s nedjelje na ponedjeljak oko 4:30 sati pripadnici MUP-a ŽZH blokirali su ulaze i izlaze u Grad Široki Brijeg, nakon što su razbojnici opljačkali benzinsku pumpu na Bijači.

Informacija o blokadi ulaza i izlaza u grad, kružila je od jutra među stanovništvom Širokog Brijega.

Kako doznaje portal Jabuka.tv, kao razlog ove blokade su mjere policije u ŽZH koja je tragala za razbojnicima, uz sumnju kako bi mogli pobjeći preko područja Širokog Brijega.

Naoružani razbojnici koji su otuđili nepoznatu količnu novca na benzinskoj pumpi, pobjegli su u smjeru Mostara te su u mjestu Kozice zapalili automobil marke Audi A6 s kojim su proveli razbojništvo.

Pripadnici Specijalne policije MUP-a ŽZH i policija s dugim cijevima napravili su blokadu na prometnim punktovima na Privalju, Provu (kod benzinske crpke Šaškur) i na Žovnici. Jedno vrijeme nisu puštali promet niti je itko mogao proći.

Kako je za portal Jabuka.tv izjavio Dražan Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a ŽZH policija poduzima sve potrebne mjere kako bi pronašla počinioce.

– U noći s nedjelje na ponedjeljak oko 4 sata, razbojnici su na benzinskoj pumpi INA u Bijači kod Ljubuškog opljačkali određenu količinu novca, a za sada se ne može potvrditi o kojoj tačno količini novca je riječ, ali ne radi se o većoj količini. Razbojnici su nakon razbojništva u bijegu zapalili automobil marke Audi A6 kojeg su pripadnici MUP-a HNŽ-a pronašli u mjestu Kozice kod Mostara. Mi smo zbog opravdane sumnje da bi razbojnici mogli pobjćei preko područja Širokog Brijega, blokirali ulaze u grad. Počinitelji za sada nisu pronađeni, ali policija preduzima sve potrebne mjere i provodi istragu, izjavio je Dražan Bošnjak.