Opljačkana trojica Indijaca u Bihaću, uhapšena jedna osoba

17
Foto: Anadolu Agency

U Bihaću je uhapšena osoba B.E. rođena 1986. godine zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađen i to nad trojicom migranata iz Indije.

MUP USK na svojoj službenoj stranici navodi da su se Policijskoj stanici Bihać obratili migranti Q.S (1983), N.K. (1992) i K.S. (1988), sva trojica iz Indije – te prijavili da im je otuđen određeni iznos novca.

Oni su, prema navodima MUP-a USK putem Facebooka stupili u kontakt sa B.E. iz Bihaća, koji im je obećao prevoz do Italije za određenu novčanu svotu. B.E. ih je potom svojim privatnim vozilom dovezao do Kulen Vakufa, a potom im kazao da sa te lokacije moraju pješice preći do Hrvatske.

Nakon što su migranti odbili da daju novac – osumnjičeni je, prema navodima MUP-a USK, od jednog osumnjičenog otuđio 500 eura i udaljio se sa mjesta događaja vozilom.

Istražitelji iz Bihaća su identificirali osumnjičenog, uhapsili ga i nad njim je sprovedena kriminalistička obrada, prenosi N1.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać, koji će po okončanju istrage dostaviti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Vezani članci

Uvoznik iz Visokog: Oduzete ženske torbe zbog sumn... Službenici Uprave za indirektno oporezivanje zaustavili su carinjenja robe u Carinskoj ispostavi Sarajevo zbog sumnje u kršenje intelektualne svojine....
Tragedija u Donjem Vakufu: 27-godišnja djevojka sm... Sinoć nešto iza 19 sati u ulici 770. Slavne brdske brigade u Donjem Vakufu dogodila se nesreća u kojoj je život izgubila dejvojka M.Ž. rođena 1991. go...
Čeka se izvlačenje autobusa Globtoura u kojem su p... Još uvijek se čeka sa izvlačenjem autobusa Globtoura koji je jutros kod Nevesinja sletio s ceste i u kojem su dvije osobe poginule, a više ih je povri...
Za jednu noć počinio tri krivična djela: Žanu Teod... Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog prtivora za Žana Teodorovića (40) iz Tuzle zbog postojan...