Organizatori EYOF-a na Trebeviću predstavili plan svečane ceremonije otvaranja “Stvaramo zajedno”

137
Foto: Patria

Povodom predstojećeg svečanog otvaranja Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF), danas je na olimpijskoj planini Trebević održana konferencija za medije.

Svečana ceremonija EYOF-a pod motom „We create together“ (Stvaramo zajedno) bit će održana 10. februara na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u 19 sati, a EYOF će trajati od 9. do 16. februara.

Na ovom festivalu učestvovat će više od 1.700 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja. Zvanična maskota EYOFA je Groodvy, koja je prisutnima na današnjoj konferenciji pripremila specijalni program, te je podsjetio sve na važnost fair-playa. Na svečanom otvaranju predviđeno je da se rukuju maskote EYOF-a 2019. Groodvy i ZOI 1984. Vučko.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da je ovo važan događaj za grad.

„Ovaj projekat je jako važan za Sarajevo iz više aspekata. Onaj koji je za nas jako važan je promocija sporta i sportskih vrijednosti, novih generacija, mladih ljudi, koji će vjerovatno u budućnosti biti naši bosanskohercegovački svjetski prvaci u raznim disciplinama. Zaista vjerujem i želim da se nešto tako desi. On je jako važan i politički, jer ga realizujemo zajednički, dva grada, Sarajevo i Istočno Sarajevo. Na ovaj način želimo da pokažemo da smo sposobni, da možemo, da znamo, da imamo energije, da zajednički realizujemo projekte i ponovno probudimo olimpijski duh u Sarajevu“, kazao je Skaka.

Gradonačelnik Sarajeva je na današnjoj konferenciji imenovao novinare prijatelje EYOF-a, kojima je uručio prve pozivnice za svečano otvaranje EYOF-a.

Na konferenciji je istaknuto kako je ovo najvažniji događaj za grad Sarajevo nakon Olimpijskih igara 1984. godine, objavila je Patria.

Vezani članci

“Meet Up” od 28. marta do 1. aprila: S... „Sarajevo zaslužuje svjetsku turističku promociju. Ne želimo više čekati, vrijeme je da najvažnije tour operatore iz cijelog svijeta dovedemo u glavni...
Avdo Avdić: Tužilac me pitao o ruskom utjecaju u B... Novinar Avdo Avdić saslušan je danas u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na poziv tužioca Olega Čavke. Avdić je nakon saslušanja, ukratko opisao detalje...
Afera “Kasa”: Krautblatt i Juretić ost... Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Olegu Krautblattu i Ines Juretić, osumnjičenima za utaju poreza i računarske prevare u predme...
Mađari očitali lekciju blijedoj Hrvatskoj Fudbaleri Mađarske pobijedili su Hrvatsku 2:1 u meču druge runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Mađari su do trijumfa...