Osnivači i čelnici Instagrama napuštaju tu kompaniju zbog nesuglasica sa čelnicima Facebooka

21

Čelnici i suosnivači društvene mreže Instragram Kevin Systrom i Mike Krieger napustili su tu kompaniju, javlja Anadolija.

Instagram je društvena mreža namijenjena za objavljivanje fotografija i video snimaka, a kompaniju je 2012. godine kupio Facebook.

Izvršni direktor Instagrama Systrom saopćio je kako je s prijateljem Krigerom donio odluku o povlačenju iz kompanije zarad buđenja stvaralačkih i inovativnih ideja.

Systrom je već najavio da je spreman za otvaranje nove internet stranice te je dodao da je povlačenje nužno radi oživljavanja lične kreativnosti i bolje percepcije savremenih potreba društva.

I Krieger je na društvenim mrežama potvrdio odluku o napuštanju Instagrama i pokretanju novih poslovnih izazova i projekata.

I čelnik Facebooka Mark Zuckerberg je komentirao odluku Systroma i Kriegera i napisao kako Instagram predstavlja plod njihovog stvaralaštva i kreativnosti.

“Mnogo sam naučio i uživao tokom šest godina zajedničkog rada. S nestrpljenjem iščekujem šta će novo razviti“, poručio je Zuckerberg.

Bez obzira na Zuckerbergov komentar, analitičari tvrde da su Systrom i Krieger bili u čestim nesuglasicama s čelnicima Facebooka i da je to stvarni razlog njihovog povlačenja.

Vezani članci

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesov...
Voštana figura Jackie Chana u muzeju u Istanbulu Voštana figura poznatog glumca Jackie Chana otkrivena je u muzeju "Madame Tussauds" u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA). U središtu Taksima posje...
Od proljeća novi sadržaji u Centru „Safet Zajko“: ... Kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku su radovi na izgradnji adrenalin parka, u čijim će sadržajima građani m...
Turistička zajednica KS dobila još jednu u nizu na... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu Kantona Sarajevo na sajmu EMITT u Istanbulu, te osvojila još jednu u nizu nagra...