Ostala samo jedna tribina: Nestaje kultni španski stadion na kojem je Hibić bio vođa

22

Jorgandžije su na ovom stadionu proslavile deset titula prvaka Španije, a 2002. godine, kada se klub uzdizao iz pepela pod komandom velikog Luisa Aragonesa i s kapitenskom trakom oko ruke Mirsada Hibića, i jednu titulu Segunde, piše Klix.ba.

Na ovom stadionu igralo se 14 utakmica finala španskog Kupa kralja, tri utakmice Mundijala 1982. godine, na tom stadionu “rodili” su se Fernando Torres, Koke, Gabi i brojni drugi velikani španskog nogometa.

Nogomet se na Vicente Calderonu igrao 51 godinu, a stadion koji je smješten na obali rijeke Manzanares bio je jedan od najljepših i najvatrenijih stadiona na Pirinejima.

Zatvoren je 2017. godine. Zahtjevi modernog nogometa bili su prejaki, a Atleticove fantastične igre u Ligi prvaka znak da je Jorgandžijama potreban moderan stadion. Rodila se Wanda Metropolitano, ali će se legendarnog Calderona svi zauvijek sjećati.
Na mjestu gdje je bio stadion izgradit će se park, a u toku je njegovo rušenje. Ostala je još samo jedna tribina da prkosi modernim vremenima.