Otac poginule curice: Dojurio je velikom brzinom. Uzeo mi je cijeli život

355

U Zagrebu se sinoć se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala djevojčica.

Prema neslužbenim informacijama, poginula je sedmogodišnja djevojčica. Na nju je, dok je prelazila put u pratnji jednog roditelja, oca, preko pješačkog prelaza, naletio automobil BMW krapinskih registarskih tablica.

HRT je razgovarao s ocem djevojčice koji je bio s njom u trenutku kada ju je udario automobil.

OPET TRAGEDIJA DA BI SE NEŠTO PROMIJENILO

OPET TRAGEDIJA DA BI SE NEŠTO PROMIJENILOSedmogodišnju djevojčicu na zebri je pregazio vozač BMW-a pod utjecajem alkohola. Građani već mjesecima upozoravaju na divljanje. Pokrenuli su peticiju. U međuvremenu – ovaj je otac izgubio kćer. https://bit.ly/2JAZS9p

Gepostet von HRT Vijesti am Freitag, 24. Mai 2019

 

– Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli. Neće proći tako lako – rekao je i zaplakao. Upitan može li procijeniti koliko je brzo vozio vozač automobila, ispričao je kako je jurio od 80 do 100 km/h.

– Ja sam stajao na zebri, jedan je dojurio od gore. Stao sam tu i rekao: “Čekajte, cure, vidite kako ovaj juri”. Stali smo. I ja slušam, rekoh nema nikoga…jer je zavoj, nepregledno je i po zvuku, ne vidim nikoga i ja kažem: ‘Možete, cure.’ I moja Greta je krenula. I ovaj je dojurio, koja je to brzina bila…vidite, nema tragova kočenja… da, nema ničega, 80, 90…10 –  rekao je otac djevojčice za HRT plačući.

Nije prilagodio brzinu

– Juče, oko 21.05 minuta, u mjestu Blato, 33-godišnjak je pod uticajem alkohola od 0,34 promila, upravljao je automobilom marke BMW krapinskih registarskih tablica, a kretao se zapadnom trakom Karlovačke ceste u smjeru juga. Dolaskom do obilježenog pješačkog prelaza, kod raskrsnice s Pogačićevom ulicom, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo, uslijed čega je naletio na sedmogodišnju djevojčicu koja se kretala preko pješačkog prelaza uz prisustvo roditelja – navode iz policije, prenosi Index.hr.

Uslijed naleta vozila dijete je smrtno stradalo. Uviđaj je obavila zamjenica nadležnog državnog tužilaštva, a u vremenu od 21.05 do 00.20 bio je obustavljen saobraćaj. Istraga je u toku.