Otkazano 150 letova: Piloti Ryanaira stupili u štrajk u Njemačkoj

17

Uposlenici aviokompanije Ryanair u Njemačkoj su stupili u jednodnevni štrajk upozorenja zbog kojeg je otkazano 150 letova, javlja Anadolu Agency (AA).

Svi piloti i uposlenici Ryanaira u Njemačkoj stupili su u štrajk koji su organizirala dva najveća sindikata pilota u toj zemlji.

Od ukupno planiranih 400 letova, kompanija Ryanair je otkazala 150 linija, što je stvorilo probleme desetinama hiljada putnika.

Rukovodstvo Ryanaira upozorilo je štrajkače da će u slučaju nastavka obustave rada otpustiti određeni broj uposlenika i zatvoriti predstavništva u Njemačkoj.

Kompanija ustrajava u prijedlogu da se nesuglasice o uvjetima rada rješavaju pregovorima koje će moderirati posrednici iz Irske u kojoj je i smješteno sjedište kompanije.

Riječ je o jednoj od najvećih niskobudžetnih aviokompanija u Evropi koja posluje u 37 zemalja i koja je prošle godine prevezle 130 miliona putnika.

Zbog nezadovoljstva uvjetima rada uposlenici kompanije su u julu štrajkovali i u Španiji, Belgiji, Portugalu i Italiji. Prošlog mjeseca u štrajk su stupili i Ryanairovi uposlenici u Holandiji, Švedskoj i Irskoj.

Vezani članci

Erdogan: EU ne prihvata Tursku jer je muslimanska ... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Europska unija ne prihvata Tursku jer je muslimanska zemlja, javlja Anadolu Agency (AA...
Sud u Austriji poništio odluku vlade o zatvaranju ... Sud u Austriji poništio je odluku desničarske vlade donesenu prošle godine, koja se odnosi na zatvaranje šest džamija pri Arapskoj vjerskoj zajednici,...
Istanbulska policija otkrila nove frapantne detalj... U izvještaju za 2018. godinu Policijska direkcija u Istanbulu otkrila je niz frapantnih detalja u vezi s brutalnim ubistvom novinara Jamala Khashoggij...
Osmorica Albanaca u Njemačkoj optuženi za krijumča... Protiv osmorice Albanaca u Njemačkoj podignuta je optužnica za krijumčarenje 1,8 tona kokaina, javlja Anadolu Agency (AA). Optužnicu je pripremilo tu...