Ovo je žestoki momak koji je sinoć ubijen u Banjoj Luci

96

Damir Ostojić Šijan (42) je ubijen, a njegova supruga Sandra Jošić (40) je ranjena sinoć, nešto prije ponoći, nedaleko od kuće u kojoj su u Banjaluci živjeli.

Ostojić je policiji poznat od ranije i to po obračunu iz novembra 2011. godine, kada je bio osumnjičen za pokušaj ubistva Stojana Kneževića i Jelenka Sjenice spred restorana “Mig” u banjalučkom naselju Hisete/Kočićev vijenac.

Kako su tada pisale Nezavisne novine Ostojić je bio osumnjičen za pokušaj ubistva Sjenice i Kneževića, dok su Sjenica i Knežević osumnjičeni za nasilničko ponašanja nad Ostojićem.

Obračun između Sjenice i Kneževića sa jedne, te Ostojića sa druge strane, započeo u banjalučkom lokalu “Del Kapo” u novembru 2011.

Sjenica i Knežević su prvo napali i istukli Ostojića, nakon čega su bili izbačeni iz ‘Del Kapa’. Nekoliko trenutaka kasnije, Ostojić je pronašao Sjenicu i Kneževića u lokalu ‘Mig’ u naselju Kočićev vijenac i prema njima ispalio više hitaca što je ovaj slučaj i okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

Tokom obračuna Ostojić je pogodio Sjenicu u nogu, nanijevši mu prostrelnu ranu, dok je Knežević prošao bez povreda.

U pucnjavi je Ostojić izrešetao bijeli audi TT Jelenka Sjenice švajcarskih registarskih oznaka, dok je Kneževićev audi A8 pogođen jednom i to iznad zadnje desne gume.

U ovoj pucnjavi Sjenica je zadobio prostrelnu ranu stopala.

Nakon obračuna, Ostojić je pobjegao u svom džipu, a policija ga je uhapsila nekoliko trenutaka kasnije.

Nakon hapšenja Ostojića i tokom pretresa njegove kuće policija je pronašla pištolj “devetku” CZ iz koje je osumnjičeni najvjerovatnije ranio Sjenicu i koja će biti poslata na vještačenje.

Motivi ovog napada na Ostojića u lokalu “Del Kapo” su bili neraščišćeni “poslovni odnosi”.

“Ostojić je branio neke ljude koje su Sjenica i Knežević navodno reketirali i došlo je do sukoba između njih”, tvrdio je izvor “Nezavisnih”.

Ostojićeva supruga koja je ranjena u sinoćnjoj pucnjavi ksmještena je u Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske iz kojeg su saopćili da je trenutno svjesna i stabilna, ali da su dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem preuranjene.

“Pacijentkinja je zadobila prostrelne rane ruku, nogu, grudnog koša i lica, saopšteno je iz UKC-a Republike Srpske.

Hospitalizovana je u Klinici UKC-a za anesteziju i intenzivno liječenje.

Ona je 15 minuta iza ponoći dovezena sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u Prijemnu hiruršku ambulantu.

Vezani članci

Federalno tužilaštvo predložilo ukidanje prvostepe... Federalno tužilaštvo FBiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda Sanjinu Sefiću i drugima te predmet vrati na ponovno suđenj...
Sarajevo: U akciji “Hors” uhapšen 36-g... Jedan muškarac uhapšen je u srijedu u Sarajevu u akciji kodnog naziva Hors, potvrđeno je iz MUP-a KS. Kako navode iz policije, srijedu u 13 sati, pro...
Tužilaštvo TK: Uhapšeni načelnik Operativnog centr... Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Federalne uprave policije obavljaju pretrese na više lokacija u Tuzli i Kalesiji, u stambenim objektima, MUP-u T...
Tijelo ubice Gačića sinoć izvučeno iz šume, danas ... Sinoć, nešto iza 22 sata tijelo višestrukog ubice Edina Gačića izvučeno je iz šume, odnosno sa mjesta na kojem je likvidiran jučer u poslijepodnevnim ...