6 C
Sarajevo
Srijeda, 28. Oktobra 2020
Naslovnica BiH Pali u akciji “Alfa 2”: Trojici određen pritvor, jedan osumnjičeni pušten na...

Pali u akciji “Alfa 2”: Trojici određen pritvor, jedan osumnjičeni pušten na slobodu

20

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je pritvor prema osumnjičenima Ostoji Kutiću (43), Nikoli Kopreni (27) i Marku Antoniću (27), koji su uhapšeni u akciji banjalučke policije “Alfa 2”.

– Pritvor je određen zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga – potvrđeno je iz suda.

Banjalučko tužilaštvo ih tereti da su od 2018. godine do septembra 2020. godine, nabavljali, posredovali u prodaji i kupovini, te neovlašteno stavljali u promet marihuanu, spid, ekstazi, kokain i heroin, korisnicima na području Banje Luke.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Za osumnjičenog Miroslava Kalabića (35) odbijen je kao neosnovan prijedlog za određivanje pritvora Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, te je naloženo da se on odmah pusti na slobodu.