Paljenjem olimpijskog plamena otvorena skijaška sezona na Jahorini, sve oči uprte u Ferryja

61

Prije nego su sportisti trčali i predavali baklju do konačnog paljenja održani su prigodni govori nadležnih iz OC Jahorina, a skupu je prisustvovao i bh. parlamentarac Staša Košarac i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Prisutni su mogli čuti poruke da je Jahorina zaista postala svjetska turistička destinacija.

“Paljenjem plamena želimo vratiti olimpijski sjaj Jahorini. Cijele godine će goriti i svakom gostu skrenuti da je Jahorina olimpijski brend i najveći biser”, rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Na Jahorini večeras vlada odlična atmosfera, a u fokusu je večerašnji koncert svjetske pop legende Bryana Ferryja. Britanska muzička zvijezda Bryan Ferry večeras će održati veliki koncert na Jahorini kojim će obilježiti otvaranje skijaške sezone na olimpijskoj ljepotici.
Sedamdesetčetverogodišnjak kojeg krasi vokalna briljantnost i elegancija izvest će brojne hitove iz svoj repertoara i diskografije grupe Roxy Music, a koncert uz OC Jahorina organizuje marketinška agencija MINT iz Banje Luke.

Iz Olimpijskog centra Jahorina poručili su da je ovo veliki korak naprijed u promociji naše zemlje, njenih prirodnih ljepota i gostoprimstva po kojem smo poznati, a Jahorina će se na ovaj način pozicionirati na mapu svjetskih skijaških destinacija.
(Klix)