Pentagon zadužen za smještaj 20.000 migrantske djece

26
An aerial view of the Pentagon building in Washington, June 15, 2005. U.S. Defense Secretary Donald Rumsfeld defended the Guantanamo prison against critics who want it closed by saying U.S. taxpayers have a big financial stake in it and no other facility could replace it at a Pentagon briefing on Tuesday. REUTERS/Jason Reed JIR/CN - RTREIPO

Američko ministarstvo zdravstva (HHS) zatražilo je od Pentagona da u svojim vojnim bazama pripremi smještaj za 20.000 migrantske djece koja su ušla na američko tlo bez pratnje odraslih, rekao je za AFP američki dužnosnik.

“Od ministarstva obrane zatraženo je da pomogne HHS-u koji je zatražio 20.000 ležaja”, rekao je taj dužnosnik koji je htio ostati anoniman.

Ti su ležaji namijenjeni djeci bez pratnje odraslih, dodao je.

U svojoj izvršnoj uredbi koju je potpisao u srijedu kako se obitelji ilegalnih migranata više ne bi razdvajale, Donald Trump je naredio ministarstvu obrane da, bude li potrebno, stavi na raspolaganje sve objekte koji se mogu iskoristiti za smještaj migranata, pa i izgradi nove.

Ministarstvo zdravstva je već nekoliko tjedana razmišljalo da neke od mnogobrojnih vojnih baza na jugu Sjedinjenih Država namijeni za smještaj malodobnih migranata koji sami dolaze u SAD gdje im je obitelj.

Izabrane su četiri baze, tri u Teksasu i jedna u Arkansasu, prenosi N1.