Pismo Novog Grada koje premijer stalno spominje: Konaković je “guja u njedrima” koja će skupo koštati građane Kantona, a time i SDA

486

U posljednje vrijeme, u nekoliko navrata aktuelni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković spominjao je pismo koje je „dobio od Općinske organizacije SDA Novi Grad“.

-Dobio sam neko odvratno pismo od jednog opštinskog odbora u kojem je pisalo sve najgore na mene, na moj kredibilitet, poštenje, na obraz, na porodicu, rekao je Konaković na FTV u emisiji Pošteno.

Pismo koje spominje datira iz mjeseca oktobra prošle godine, i nije bilo upućeno njemu, kako to potencira stvarajući u javnosti lažnu sliku (nije mu prvi put da to čini), već Predsjedništvu SDA i predsjedniku Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Asimu Sarajliću.

Izvršni odbor SDA Novi Grad usvojio je zaključke na sjednici održanoj 23. oktobra kojima se traži od stranačkih organa da se uskrati podrška Konakoviću.

-Smatramo da Konaković degradira SDA čiji je i sam funkcioner, a u navodnoj namjeri da “izgradi spostveni lik i političku figuru”. Konakovića se u navodnoj borbi sa nesposobnim kadrovima, obrušava isključivo na funkcionere SDA, a druge partije su zaštićene.

Najporaznija je činjenica da je u Skupštini KS uspostavio neformalnu, ali matematičku većinu, ne rezultatima rada Vlade, nego šurovanjem sa svojim bivšim skupštinskim kolegama, koristeći pri tome poziciju premijera da zadovoljava njihove različite interese. Konaković je “guja u njedrima” koja će skupo koštati građane Kantona, a time i Stranku demokratske akcije, stoji između ostalog u zaključcima IO SDA Novi Grad.

(E.L.)