Po nalogu Tužilaštva BiH vrše se pretresi na nekoliko lokacija u Mostaru, Širokom Brijegu i Grudama

77

Aktivnosti se vrše na ukupno 7 lokacija, koje su povezane sa više osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala, krijumčarenja i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda.

Od ranih jutarnjih sati, na području Mostara, Gruda i Širkokog Brijega, policijski djelatnici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju policijskih djelatnika MUP-a HNK i ZHK, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, vrše pretrese objekata i vozila na ukupno 7 lokacija a lišeno je slobode ukupno 6 osoba.

Na terenu se nalazi istražitelj Tužiteljstva BiH, koji koordinira aktivnosti policijskih službenika.

Osumnjičene osobe koje su meta pretresa pod istragom su zbog kaznenih djela organiziranog kriminala iz članka 250. KZ BiH, krijumčarenja iz članka 214. KZ BiH i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda iz članka 210a. KZ BiH.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina.

Prilikom pretresa, otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duhana.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.