Policija Las Vegasa: Ronaldo optužen za silovanje, prijeti mu doživotni zatvor

17

Policija u Las Vegasu potvrdila je da je od septembra 2018. ponovo otvoren slučaj optužbe za silovanje Cristiana Ronalda iz 2009. godine i da portugalskom napadaču prijeti doživotni zatvor, s obzirom na to da u američkoj državi Nevadi nema zastare za silovanje.

“Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u toku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj.”, navela je policija u Las Vegasu.

Ova obavijest dolazi nakon što je u intervjuu njemačkom Spiegelu bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) ponovila da ju je 13. juna 2009. Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, gdje je Mayorga radila kao hostesa.

“Nakon što me silovao, izvinio se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, ali ne zna za ovih jedan posto”, izjavila je Mayorga u intervjuu, prenosi Dnevnik.ba.

Ronaldovi advokati odgovorili su tužbom protiv njemačkog lista.

Podsjetimo, Mayorga je 2010. od Ronalda prihvatila 375.000 dolara s računa na britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju.

Ali, nakon osam godina, ipak želi dobiti sudsku naknadu za napad koji joj je radikalno promijenio život. Naravno, na gore. Otkriva da se od tada bori sa suicidalnim mislima i često opija.

Na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, a i zato što nije željela da se njeno ime provlači kroz medije.

U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine. Počinitelj može dobiti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uslovnu slobodu tek nakon 10 godin, prenosi radiosarajevo.

Policija u Las Vegasu sada je objavila da je 13. juna 2009. izašla na teren po dojavi o seksualnom napadu:

“Kada smo sastavljali izvještaj, žrtva nije detektivima rekla lokaciju napada, niti im je opisala osumnjičenog. Napravljen je ljekarski pregled napadnute.”

Ali, sada je slučaj opet otvoren.

Vezani članci

Državni, entitetski i kantonalni zvaničnici upozna... Najviši državni, entitetski i kantonalni zvaničnici izrazili su zadovoljstvo završnim pripremama za organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog fes...
EYOF 2019: U Zetri svečano predstavljena Groodvyje... Uz prisustvo više od 300 sarajevskih srednjoškolaca danas je u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" - Zetra svečano predstavljena Groodvyjeva ...
Čestitao Dan RS: Nogometni savez BiH ne može da re... Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nema niti mehanizme, niti nadležnosti da reaguje na bilo kakav način kada je riječ o otkazu igraču Dejan...
Teniska afera trese Španiju: Namješteno 97 mečeva,... Španska policija je uhapsila 83 osobe, od čega 28 tenisera, zbog namještanja mečeva na turnirima Futures i Challenger, prenosi Anadolu Agency. Europo...