Policija traga za Gačićem: Određeni broj djece nije došao na nastavu u Hadžićima i Tarčinu

52
Foto: Faktor

Nastava u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo odvija se normalno, iako je sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevu narušena jer se već osmi dan traga za višestrukim ubicom Edinom Gačićem za kojeg se sumnja da se sakriva na području općine Hadžići.

Zineta Bajrić, direktorica Osnovne škola “Hilmi ef. Šarić” koja se nalazi u Tarčinu, na području općine Hadžići, kazala je za Faktor da jutros na nastavu nije došao određeni broj učenika.

– Nastava se odvija normalno, mi nismo dobili nikakve instrukcije od Ministarstva obrazovanja KS. Straha i mjera opreznosti kod roditelja ima, ali nikakve informacije od Vlade, policije i ostalih po pitanju sigurnosti nema. Mi očekujemo od Ministarstva saopćenje ako dođe do promjena, nadamo se da neće biti takvih saopćenja. Ima dosta djece koja danas nisu došla na nastavu, to je odluka roditelja, mi nemamo ni pravo ni načina da prisilimo nekoga da pošalje dijete. Izostanci će naravno biti opravdani – kazala je Bajrić.

I u Osnovnoj školi “Hadžići” određeni broj djece nije u svojim klupama. Kako nam je kazala direktorica Đenana Alispahić očekuju upute iz Ministarstva.

– Policijske patrole su ispred škole, obilaze, povećan je stepen sigurnosti. Sigurnost djece je na prvom mjestu. Policija se stavila na raspolaganje, stalno patroliraju. Normalno je da su roditelji zabrinuti, nikome nije jednostavno – kaže direktorica Alispahić.

Gačić je osumnjičen da je prije dva dana na kapiji Centra za obuku policijskih službenika Suhodol, ubio policajca Mahira Begića iz Hadžića. Radi se o osobi sa poremećajem ličnosti šizoidno paranoidnog tipa, sklonom fanatizmu, na što su upozoravali iz KPZ-a Bihać prilikom njegovog puštanja na slobodu.

Vezani članci

Albin Kurti upozorava: Podjelom Kosova, Srbija žel... Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje, Albin Kurti, ocijenio je danas da se ne može postići finalni sporazum sa Srbijom, bez da se razmotre rezultati ...
Svjedok Tužilaštva u ‘slučaju Čemerno’...  Svjedok Tužilaštva BiH Boško Jevrić danas je pred Sudom BiH svjedočio u slučaju Džemal Hadžić i drugi, a u vezi napada na Čemerno, gdje su bile smješ...
Europarlamentarac Jozo Radoš: Nije za očekivati da... Jozo Radoš, europarlamentarac, u razgovoru za N1 je govorio o integraciji Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Tema razgovora sa Radošom je bila i sa...
KCUS Ljekari specijalisti Klinike za neurohirurgi... Općinski Sud u Sarajevu donio je Zaključak o provođenju mjere osiguranja, kojim se nalaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da se prof.dr.Kemal...