Policijska uprava Prijedor: Pronađena 32 ilegalna migranata

55

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor juče su na području Prijedora, Kozarske Dubice i Novog Grada otkrili 32 ilegalna migranta, koji su na teritoriju Bosne i Hercegovine ilegalno ušli iz susjednih zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijedorska policija prvu grupu od 15 migranata uočila je i kontrolisala oko 15.30 časova. Izvršenim provjerama, utvrđeno je da se radi o državljanima Sirije, Avganistana i Bangladeša, nakon čega su lica predata u nadležnost Službe za poslova sa strancima, Terenski centar Banjaluka.

“Oko 18.40 časova, na području opštine Kozarska Dubica, policijski službenici zatekli su 15 ilegalnih migranata, za koje je utvrđeno da se radi o državljanima Sirije, Avganistana i Iraka. Navedena lica su predata u nadležnost pripadnika Granične policije BiH, kancelarija Gradiška”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Prijedor.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, oko 20.40 časova, na području ovog grada uočili su dva lica ilegalna migranta, za koje je utvrđeno da se radi o državljanima Pakistana, nakon čega su predani u dalju nadležnost pripadnika Jedinice granične policije Dobrljin.