Ponovo blokirana gradnja Pelješkog mosta: Stigla žalba Austrijanaca

159

Nakon što su već prije objavile javna nadmetanja za gradnju i nadzor radova na Pelješkom mostu, Hrvatske ceste početkom ovog mjeseca raspisale su i tender za izgradnju pristupnih cesta mostu Pelješac i to dionice Duboka – Sparagovići.

No, kao i u slučaju konkursa za gradnju mosta i nadzor radova, i konkurs za izgradnju pristupnih cesta zapeo je na žalbama, prenosi Jutarnji.hr.

Naime, austrijska građevinska firma Swietelsky podnijela je Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) žalbu na  dokumentaciju za taj posao čija je procijenjena vrijednost 482 milijuna kuna bez PDV-a.

I dva mjeseca za odluku A dok DKOM ne riješi tu žalbu, zaustavlja se postupak javne nabavke. Stoga će rok za podnošenje ponuda koji je bio predviđen za 25. aprila ove godine biti sigurno produžen samo je pitanje koliko dugo.

Žalbe su usporile konkurs za nadzor radova na Pelješkom mostu za gotovo dva mjeseca za koliko je morao biti produžen rok za podnošenje ponuda, piše radiosarajevo.ba.

Prvo su španske kompanije IDP i Eptisa Adria u oktobru prošle godine žalile na konkursnu dokumentaciju. Eptisa je odustala od svoje žalbe, a DKOM je odluku o žalbi IDP-a donio nakon više od mjesec dana i poništio je dio konkursne  dokumentacije.

Vezani članci

IZVJEŠTAJ O ZAPADANOM BALKANU Minhenska konferenc... Potpuna evroatlanska integracija Zapadnog Balkana neće se desiti uskoro, što je bila i poruka samita Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana 2018. g...
“Kolinda je obećala Vučiću da više neće kori... Na upit RTL-ove novinarke Damire Gregoret smatra li i dalje da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitaro...
Crna Gora: Novčane kazne za nepoštovanje grba, zas... Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore jednoglasno je danas  usvojio izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu dr...
Novi bilans stravične saobraćajne nesreće: U Maked... Još je jedan putnik preminuo nakon izlijetanja autobusa s autoceste u Makedoniji. Time se broj mrtvih popeo na 14, a broj povrijeđenih je veći od 30. ...