Ponuđene lokacije za izgradnju objekta MUP-a KS

17

U Opštini Centar je u ponedjeljak 27. augusta 2018. godine organizovan sastanak na kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju KS i ove Općine. Tema sastanka je utvrđivanje potencijalne pogodne lokacije za izgradnju objekta za smještaj Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

U svom uvodnom izlaganju ministar MUP-a, Vedran Mulabdić, je kazao da je za ovu namjenu Vlada KS obezbijedila iznos od dva miliona KM.

“Svjestan sam činjenice da je ovo veliki kapitalan projekat za koji treba dosta vremena i novca ali želio bih da se barem pokrenu neke aktivnosti tokom mog mandata. Svi objekti koje koristi MUP KS su ili iznajmljeni ili pod restitucijom. Na ovaj način želimo trajno riješiti smještaj naših pripadnika. Također bismo na ovaj riješili pitanje zakonskih odredbi koje nalažu da za počinioce ili žrtve maloljetničkog nasilja imamo posebnu uređenu prostoriju za njihov smještaj”, objasnio je Mulabdić.

Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar Sarajevo, je ovom prilikom kazao da ova Općina može ponuditi nekoliko potencijalnih lokacija za ovu namjenu.

“Meni bi bilo jako važno da sjedište vašeg ministarstva bude na području općine Centar. Mi vama možemo ponuditi nekoliko lokacija koje vi možete poslije obići da vidite da li neke odgovaraju za vaše potrebe. Od ponuđenih lokacija dvije su u vlasništvu Općine Centar ispod tranzita odnosno Puta Mladih muslimana, u Vilsonovom te u Nahorevskoj ulici gdje ima dobrih prostornih mogućnosti, kao i Jukićevoj ulici preko puta firme ‘Bosnalijek’ gdje možemo izdvojiti od 5.000 m2 zemljišta. U narednom periodu možete zajedno sa nama obići ponuđene lokacije da vidite koja najviše odgovara vašim potrebama”, kazao je Ajnadžić.

Sastanku je, osim savjetnika općinskog načelnika za investicije Mustafu Resića i predstavnika nadležnih općinskih službi, također prisustvovao i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Mirza Hulusić. Na nalog općinskog načelnika sutradan su predstavnici Općine Centar i MUP-a KS obišli ponuđene lokacije koje mogu biti iskorištene za izgradnju novog sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Vezani članci

GSS FBIH Na Plješevici pronađena četiri migranta,... Pripadnici Gorske službe spašavanja Federacije BiH pronašli su četiri osobe na lokalitetu planine Plješevice kod Bihaća. Ranije je javljeno da se trag...
BIHAMK Informacije o stanju na putevima Zbog ugaženog snijega i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf...
Kakvo nas vrijeme očekuje danas Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. U jugozapadnim i planinskim područjima registrovan je i slab snijeg. Visina snijega u 0...
Mektić “direktno u glavu”: Dodik manip... Gostujući u emisiji Face to Face, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je objasnio zašto nije otišao na sastanak kod predsjednice Republike Srpske ...