Poslovni forum BiH – Maroko: Postoje brojne grane privrede u koje se može investirat

33

Mogućnosti investiranja i saradnje na strateškim projektima bile su teme poslovnog foruma BiH i Maroka održanog u organizaciji Generalne konfederacije kompanija Maroka (CGEM) u Casablanci, javlja Anadolu Agency (AA).

Delegaciju bosanskohercegovačkih privrednika koja je učestvovala na poslovnom forumu predvodio je Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Prije početka poslovnog foruma Zvizdić je održao sastanak s predsjednikom CGEM-a Salaheddinem Mezonarom.

Na susretu privrednika su prezentirani investicioni potencijali Bosne i Hercegovine i mogućnosti veće privredne saradnje.

Zvizdić je rekao da je interes obje strane da se unaprijedi ekonomska saradnja, robna razmjena i da se poveća nivo vanjskotrgovinske razmjene. Rekao je da je investicijsko okruženje u BiH značajno promijenilo i unaprijedilo poboljšanjem investicijske klime i olakšanjem poslovanja.

Zvizdić je upoznao prisutne o ekonomskim potencijalima Bosne i Hercegovine, posebno u sektorima poljoprivrede, turizma, energetike, drvne, metalne i auto-industrije, namjenske industrije, obnovljivih izvora energije, kao i infrastrukturnim projektima.

“BiH ima velike potencijale za investiranje. Mi smo posebno zainteresirani za dugoročna strateška partnerstva kroz koja bi se, između ostalog, uvozila nova znanja i tehnologije i otvarala nova radna mjesta za zapošljavanje mladih ljudi. Očekujemo da ulažete u našu zemlju i želimo da mi budemo vaša vrata za poslovanje prema jugoistočnoj Evropi, a vi da budete vrata za naše poslovanje s državama Magreba i velikog dijela Afrike”, rekao je tokom poslovnog foruma Zvizdić.

On je uputio poziv i izrazio dobrodošlicu marokanskim privrednicima da posjete Bosnu i Hercegovinu i da investiraju u zemlju velikih i značajnih potencijala.

Poslovnom forumu u Maroku prisustvovali su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmed Egrlić, kao i predstavnici bh. privrednika.

Vezani članci

Sparkasse Bank i EBRD potpisali ugovor: Jačanje ma... Predstavnici Sparkasse Bank dd BiH  i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su danas ugovor o otvaranju posebne kreditne linije namjenjen...
Sparkasse Poklon kartica: Savršen poklon za Valent... U obilju poklona koji se nude u vrijeme Dana zaljubljenih, samo je jedan sa kojim sigurno nema greške – MasterCard Poklon kartica Sparkasse Bank. U d...
LB.Profili na sajmu u Holandiji predstavili najnov... Njemački proizvođač visokokvalitetnih PVC profla LB.Profile GmbH, članica Hifa Oil Grupacije, predstavila je nove sisteme za prozore i vrata na prošle...
Sparkasse Bank uz Diners kartice nudi novo iskustv... Zahvaljujući novoj kartici, CashBack, koja je potpuno besplatno dostupna korisnicima Diners kartice, članovi Diners Cluba sada mogu uživati u povratu ...