Poslušnost se nagrađuje: Vera Arnautović nova direktorica KJKP “Rad”

300

Nadzorni odbor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “RAD” imenovao je jučer Veru Arnautović za direktoricu ovog preduzeća.

Arnautović, diplomirana pravnica i dosadašnja vršiteljica dužnosti na poziciju direktorice KJKP “RAD” imenovana je na mandat od četiri godine.

Osim već potrošenih i rafinisanih kadrova, ali i sa sumnjivom prošlošću, Vlada KS imenovala je i potpune anonimuse bez ikakvih referenci.

Takav primjer je i Vera Arnautović, žena čiji CV nije moguće pronaći nigdje. Osim podatka da je diplomirani pravnik, javnosti nije ponuđena apsolutno niti jedna informacija o njenom iskustvu i referencama.

Također poznato je da Arnautović nikada nije obnašala neku direktorsku funkciju, a imenovana je na čelo jednog od najbitniji javnih preduzeća, koje ima preko 1300 zaposlenih i koje je zaduženo za čistoću Kantona Sarajevo.

Pokazalo se još jednom da je članska kartica stranaka vladajuće šestorke, te familijarna ili prijateljska veza sa zvaničnicima tih stranaka ključna referenca za dobijanje direktorskog mjesta u KJKP “Rad”.

Podsjećamo, u vrijeme dok je Arnautović bila v.d. direktorica KJKP “Rad”, ona je sudjelovala u “kadrovskim križaljkama” prilagođenim potrebama vladajućih stranaka.

Naime Dženan Mutapčić, koji je ranije radio na poslovima rukovodioca građevinskim mašinama,u junu ove godine iznenada je unaprijeđen na poziciju referenta za uključivanje poslovnih i stambenih prostora u sistem naplate za komunalne usluge. Mutapčiću je na korištenje ustupljen i službeni automobil preduzeća KJKP “Rad”.

Ključna referenca koja je 25-godišnjeg Mutapčića smjestila na novu poziciju je upravo članstvo u Narodu i pravdi.

Vera Arnautović je još jedan primjer da Vlada KS imenuje kadrove na direktorske pozicije isključivo kako bi izvršavali zadatke koje im naloži vladajuća šestorka.

(Index.ba)