Potraga za sarajevskim psom u Škotskoj i dalje traje: Drogo osam mjeseci luta nepoznatom zemljom

50

Pas Drogo i dalje je ”u bjekstvu”, osam mjeseci nakon što je stigao u Škotsku iz Bosne i Hercegovine. Njegovi udomitelji i dalje tragaju za njim na škotskom otoku i locirali su ga na području veličine 22 kvadratna kilometra.

“Problem je uhvatiti ga! Nadamo se da ćemo ga uhvatiti uskoro, ali ne želi da priđe ljudima. Čim vidi nekoga bježi na drugu stranu. Približavamo mu se, ali nismo još dovoljno blizu. Vjerujte mi, napravićemo veliki parti ako ga uhvatimo. Ali on ne izgleda baš dobro, čini mi se da je povređen, ali to ga ne usporava. Nadam se da ćemo ga uhvatiti uskoro,” rekla je Emma Campbell, vlasnica psa.

Kaže da nisu sigurni čime se hrani, prenosi N1.

“Ali bila je hladna zima i dosta životinja je uginulo, moguće je da se hrani njima ili lovi miševe i zečeve”, kazala je.

Podsjećamo, pas Drogo je spašen sa sarajevskih ulica i udomljen je na škotskom idiličnom otoku, ali pri prvoj šetnji na otoku Arran je pobjegao.Vlasnica psa je pokušavala na različite načine da pronađe psa, ali uzalud. Emma je čak usvojila i sestru nestalog psa, Goldie u nadi da će to privući psa da se vrati svom domu.