Potvrđeno iz Tužilaštva: Odbijena žalba Sunite Hidić

15

Žalba osumnjičene Sunite Hindić odbijena je kao neutemeljena, potvrđeno je danas iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kaok je saopćeno iz Tužilaštva, županijski sud u Mostaru, na sjednice žalbenog vijeća održanoj dana 08. oktobra, odbio je kao neutemeljenu žalbu osumnjičene Sunite Hindić, izjavljenu po njenoj braniteljici Nadi Dalipagić, odvjetnici iz Mostara, te potvrdio rješenje o određivanju pritvora od 06.10.2019. godine.

”Naime, osumnjičena je po svojoj braniteljici uložila žalbu na rješenje kojim joj je određen jednomjesečni pritvor zbog postojanja sumnje da je počinila kazneno djelo „Ubojstvo“, a zbog okolnosti koje ukazuju na to, da bi puštanjem osumnjičene na slobodu, postojala opasnost od njenog bjekstva.

Žalbeno vijeće Županijskog suda u Mostaru u cijelosti je prihvatilo navode, kao i razloge iz kojih je sudac za prethodni postupak istog suda osumnjičenoj odredio jednomjesečni pritvor”, saopćeno je.

Bošnjakovićeva se tereti da je 4. oktobra ujutro ubila Ninu Ivankovića (55), vlasnika ugostiteljskog objekta “Vila Ivanković”, ispred kojeg je i nađeno njegov tijelo.

Mostarska policija tragala je za Bošnjakovićevom koja se predala u petak uveče oko 20.00 časova u Travniku, a u Mostar je dovezena sa gipsom na obje noge.