Povoljni uvjeti za vožnju, čekanja na granici do 30 minuta

31

Vremenski uvjeti u našoj zemlji trenutno su povoljni, ali vozačima ipak savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Vezani članci

Tokom vikenda od ilegalnog ulaska u BiH odvraćeno ... Policijski službenici na granici BiH prethodna dva dana poduzeli su mjere prema 177 državljana visokog migracijskog rizika, od čega je 155 osoba odvra...
Čović: Nije se smjelo odbiti prijedlog Srbije o gr... Član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je optimističan uoči današnjeg sastanka na kojem će predsjednici stranaka iz FBiH, ...
Povoljni uvjeti za vožnju Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakterišu saobraćajnu situaciju u BiH. Zbog aktiviranih klizišta,...
Granična policija: Za tri mjeseca otkriveno 812 mi... Pripadnici Granične policije BiH od 1. januara do 31. marta 2018. godine u pokušaju ili neposredno nakon ilegalnog prelaska državne granice otkrili su...