Povraćali i imali povišenu temperaturu: Djevojčica preminula, dva brata prebačena u Beograd

117
Foto: Nezavisne

Devetogodišnja djevojčica koja je u nedjelju, zbog povraćanja i povišene tjelesne temperature, iz Doma zdravlja u Beloj Crkvi prebačena na bolničko liječenje u Vršac, i pored napora ljekara je preminula pošto joj se zdravlje rapidno pogošalo.

Sa istim simptomima, u vršačku bolnicu su primljena i njena dva rođena brata, koji su poslije obavljenih pregleda prebačeni u Beograd, u Dječiju kliniku u Tiršovoj, objavljeno je na sajtu Opšte bolnice Vršac.

“Devetogodišnje dijete ženskog pola upućeno je iz Doma zdravlja Bijela Crkva u Opštu bolnicu Vršac na bolničko liječenje zbog povraćanja i povišene tjelesne temperature. Primljeno je odmah na hospitalno leijčenje 23. septembra u 01:15. Odmah po prijemu urađena laboratorijska dijagnostika i sprovedene mjere intenzivnog liječenja. I pored sprovedenih mjera dolazi do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i smrtnog ishoda istog dana u 13:45. Kardiopulmonalna reanimacija nije dala efekta”, piše na sajtu.

Kako je navedeno, odmah je sproveden unutrašnji nadzor nad liječenjem pacijenta i naložena je klinička obdukcija, a o svemu obaviješten Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja.

Nakon toga, u ponedjeljak u večernjim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac još jedno dijete, muškog pola, iz iste porodice zbog identičnih tegoba. Nakon obavljenih pregleda od strane pedijatra, hirurga, infektologa, anesteziologa, radiologa i urađenih laboratorijskih analiza dijete je upućeno, uz odgovarajuću medicinsku pratnju, u Univerzitetsku dječiju kliniku Tiršova gdje je bezbijedno stiglo.

U utorak 25. septembra u prijepodnevnim satima dovedeno je u istu vršačku bolnicu i treće dijete muškog pola iz iste porodice, zbog identičnih tegoba. Dječak je pregledan od strane pedijatra, anesteziologa i infektologa. Zbog slične kliničke slike nejasne etiologije upućen je, uz odgovarajuću medicinsku pratnju i anestetičara, u Univerzitetsku dječiju kliniku Tiršova radi dalje dijagnostike i praćenja.

Kako se ističe, o nastalim događajima obaviješteni su Ministarstvo zdravlja Srbije, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Centar za socijalni rad Bela Crkva.

Zbog higijensko-epidemiološkog nadzora porodice i sprovođenja odgovarajućih mjera obaviješten je Zavod za javno zdravlje Pančevo.

Takođe je obaviještena i Policijska stanica Vršac i Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu zbog sudske obdukcije, prenose Nezavisne.

Vezani članci

IZVJEŠTAJ O ZAPADANOM BALKANU Minhenska konferenc... Potpuna evroatlanska integracija Zapadnog Balkana neće se desiti uskoro, što je bila i poruka samita Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana 2018. g...
“Kolinda je obećala Vučiću da više neće kori... Na upit RTL-ove novinarke Damire Gregoret smatra li i dalje da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitaro...
Crna Gora: Novčane kazne za nepoštovanje grba, zas... Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore jednoglasno je danas  usvojio izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu dr...
Novi bilans stravične saobraćajne nesreće: U Maked... Još je jedan putnik preminuo nakon izlijetanja autobusa s autoceste u Makedoniji. Time se broj mrtvih popeo na 14, a broj povrijeđenih je veći od 30. ...