Pred vanrednu sjenicu IO o Prosinečkom, u N/FS BiH ”situacija pod kontrolom”

14

Vanredna sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH bit će održana danas sa početkom u 15 sati, gdje će se raspravljati o ostavi selektora ”A” reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog.

Vanredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) bit će održana danas sa početkom u 15 sati, gdje će se raspravljati o ostavi selektora ”A” reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog.

Prema posljednjim informacijama, dolazak na sjednicu najavilo je 14 članova IO N/FS BiH, dok bi ”opravdano odsutan trebao biti Muhidin Raščić iz Goražda”.

Bit će analizirana igra i loši rezultati nacionalnog tima BiH u kvalifikacijama za EURO 2020. Prema svemu sudeći, razgovarat će se i o nasljedniku Prosinečkog koji mora biti izabran ”pod hitno”, jer u oktobru popularni ”zmajevi” igraju važne kvalifikacione mečeve protiv Finske i Grčke.

O vanrednoj situaciji u N/FS BiH brojni članovi IO danas nisu željeli javno govoriti, pojedini tvrdeći ”situacija je pod kontrolom”, javlja Anadolu Agency (AA).

Očito, čekaju epilog sjednice kojoj bi trebao prisustvovati i Prosinečki.

Prosinečki je podnio ostavku nakon nedjeljnog poraza od Armenije u Jerevanu (2:4) u šestom kolu grupe ”J”, čime su šanse za plasman BiH kroz kvalifikacije na EURO 2020 veoma smanjene. Međutim, matematički šansa za plasman još postoji i kroz kvalifikacije, ali i eventualni martovski baraž, koji je BiH sa Prosinečkim osigurala pobijedivši u Diviziji ”B” UEFA Lige nacija.