Predložen pritvor za Lukavčanina: Rođaka ubio iz ručno izrađenog pištolja

11

Predložen je jednomjesečni pritvor za 67-godišnjeg Mustafu Hodžića iz naselja Bokavići kod Lukavca, koji je osumnjičen za ubistvo 50-godišnjeg rođaka E. Hodžića.

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu u Tuzli stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Mustafu Hodžića iz Bokavića kod Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

“Postoji osnovana sumnja da je Hodžić 31. maja 2020. godine oko 12:30 sati na poljani u mjestu Bokavići sačekao svog komšiju i rođaka E. Hodžića i njegovu suprugu te ispalio jedan hitac iz ručno izrađenog pištolja koji je pogodio bočno staklo traktora u kojem su se nalazili. Kada su supružnici počeli bježati, trčeći je sustigao muža i ispalio još dva hica u njegovom pravcu, pogodio ga u leđa, a nakon toga i u glavu, što je prouzrokovalo smrt E. Hodžića. Prema izjavama svjedoka osumnjičeni i bračni par su duže vrijeme bili u lošim odnosima”, naveo je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Osumnjičeni je istog dana uhapšen, nad njim je obavljena kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva TK.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičenog, a izdata je i naredba za obdukciju tijela koja će biti dostavljena Tužilaštvu kako bi se tačno utvrdile povrede koje su nanesene i šta je prouzrokovalo smrt kod 50-godišnjaka.

Izvor: Klix/Index.ba