Predsjedavajući Zvizdić s predstavnicima Bosnalijeka

24

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas direktora kompanije Bosnalijek Nedima Uzunovića i novoimenovanog savjetnika Uprave u kompaniji, bivšeg generala vojske Sjedinjenih Američkih Država Davida Grangea.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao Grangea sa aktuelnom sutuacijom u BiH i čestitao mu je novu funkciju u kompaniji Bosnalijek. Rekao je da će njegovo veliko iskustvo u radu s međunarodnim farmaceutskim i biotek kopanijama, kao i mnogobrojni kontakti ,te profesionalan odnos i veliko iskustvo u radu, doprinijeti još intenzivnijem poslovnom razvoju Bosnalijeka.

Savjetnik Grange je rekao da će u narednom periodu  intenzivno raditi na razvoju poslovanja i međunarodnoj ekspanziji kompanije Bosnalijek.

Predsjedavajući Zvizdić i savjetnik, general Grange su se složili da kompanija Bosnalijek ima veliki značaj, da izuzetno uspješno posluje i da je u regionu prepoznata kao jedan od lidera u farmaceutskoj industriji.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio nadu da će angažman savjetnika Grangea doprinijeti još boljem pozicioniranju  proizvoda i usluga Bosnalijeka na novim tržištima.(kraj)