Presolili ste hranu? Evo kako možete da je spasite

80

Povrće kuhano na pari u preslanoj vodi ili marinirano meso možete jednostavno isprati, ali za druga jela potrebne su nešto drugačije tehnike.

Presoljenoj supi ili gulašu se može vratiti ukus tako što ćete dodati malo vode ili kokosovog mlijeka, piše b92.

U slučaju da je jelo previše tečno dodajte krompir isječen na manje komade i pirinač ili malo brašna. Takođe, malo soka od limuna će neutralisati preveliku slanoću. Kada je riječ o preslanoj slanini, pršuti ili šunki, pokrijte ih mokrom krpom koja bi trebalo da upije barem dio soli. Rješenje za preslane šnicle je sos blagog ukusa.

Vezani članci

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesov...
Voštana figura Jackie Chana u muzeju u Istanbulu Voštana figura poznatog glumca Jackie Chana otkrivena je u muzeju "Madame Tussauds" u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA). U središtu Taksima posje...
Od proljeća novi sadržaji u Centru „Safet Zajko“: ... Kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku su radovi na izgradnji adrenalin parka, u čijim će sadržajima građani m...
Turistička zajednica KS dobila još jednu u nizu na... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu Kantona Sarajevo na sajmu EMITT u Istanbulu, te osvojila još jednu u nizu nagra...