Presolili ste hranu? Evo kako možete da je spasite

Preporučujemo

Povrće kuhano na pari u preslanoj vodi ili marinirano meso možete jednostavno isprati, ali za druga jela potrebne su nešto drugačije tehnike.

Presoljenoj supi ili gulašu se može vratiti ukus tako što ćete dodati malo vode ili kokosovog mlijeka, piše b92.

- -

U slučaju da je jelo previše tečno dodajte krompir isječen na manje komade i pirinač ili malo brašna. Takođe, malo soka od limuna će neutralisati preveliku slanoću. Kada je riječ o preslanoj slanini, pršuti ili šunki, pokrijte ih mokrom krpom koja bi trebalo da upije barem dio soli. Rješenje za preslane šnicle je sos blagog ukusa.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...