Pronađeno oko 140 kilograma marihuane u kamionu

51
Foto: AA

Policija je u Prokuplju zaplijenila oko 140 kilograma marihuane i uhapsila A.J. (48) zbog sumnje da je neovlašteno proizvodio i prodavao opojne droge, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Anadolu Agency.

Oko 140 kilograma marihuane pronađeno je tokom kontrole teretnog vozila, kojim je upravljao osumnjičeni A.J, u tovarnom dijelu ispod slame, upakovanu u pakete i potom u osam vreća.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Prokuplju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je rad policije, kazavši da je ovo samo jedna u nizu akcija.

On je podsjetio i da je tokom prethodnih desetak dana u policijskim akcijama zaplijenjeno više kilograma heroina i amfetamina.

“Želim da se zahvalim svim ljudima iz policije koji danonoćno rade i razumiju koliko je važno da kao zemlja izađemo kao pobjednici iz ove teške borbe i pošaljemo jasnu poruku da ne postoji mjesto u Srbiji gdje će bilo koji narko-diler biti bezbijedan i slobodan. Zato ohrabrujem pripadnike policije da nemilosrdno svakog dana rade na suzbijanju narko-trafikinga u Srbiji”, poručio je Stefanović.