Prosinečki: Protiv Španije igramo 6. novembra

154

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki izjavio je kako će Zmajevi prijateljsku utakmicu protiv Španije odigrati 6. novembra.

Kako je rekao u razgovoru za BiH.ba, Prosinečki je proteklog vikenda boravio u Udinama, gdje je pratio meč između Udinesea i Rome, gdje je gledao nastup Edina Džeke.

“Sad idem dalje na ove utakmice, da odgledam šta je najbolje. Ne možemo sve obići, ali ću pokušati što više”, rekao je Prosinečki, dodavši da ovih dana planira obaviti razgovore sa Senadom Lulićem i Vedadom Ibiševićem oko njihovog mogućeg povratka u reprezentaciju.

“Vjerovatno ću ići u Munchen gledati utakmicu između Bayerna i Herthe, pa možda se upravo tu vidim s Ibiševićem”, dodao je Prosinečki.

Od predstojećih prijateljskih utakmica s Bugarskom i Senegalom, koje nas očekuju u martu, Prosinečki očekuje prije svega dobre provjere.

“Cilj je da se okupimo prvi put. Bit će to dvije dobre utakmice, jer su i Bugarska i Senegal dobri protivnici. Bit će tu i nekih novih igrača”, poručio je Prosinečki i otkrio kako će se naš tim okupiti u Bugarskoj 20. marta.

Govorio je i o Arnelu Jakupoviću, 19-godišnjem napadaču Juventusa, koji nastupa za mladu reprezentaciju Austrije, a koji bi u budućnosti mogao zaigrati za naš seniorski tim.

“Ići ću u Torino radi Pjanića, pa ću vidjeti i kakva je situacija s Jakupovićem. On je sigurno budućnost nogometa, a sad je pitanje da li bi htio igrati za nas.”

Vezani članci

VIDEO Pobjeda Zmajeva u Južnoj Koreji, hat-trick E... Edin Višća postigao je tri gola u pobjedi nogometne reprezentacije BiH koja je u prijateljskoj utakmici u Jeonju savladala Južnu Koreju sa 3:1. Nakon...
Veliki interes za utakmicu u Južnoj Koreji: Prosin... Nakon dolaska u Jeonju i prespavane noći u hotelu „Ramada“, naši najbolji fudbaleri su dan prije prijateljske utakmice protiv Južne Koreje proveli u o...
FOTO Prosinečki objavio spisak za Crnu Goru i Južn... Selektor nogometne reprezentacije BiH objavio je spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice protiv Crne Gore (28. maja) u Zenici i Južne Korej...
S njima smo se tugovali i radovali: Spahić, Misimo... Nogometne reprezentacije BiH i Crne Gore odigraće prijateljsku utakmicu 28. maja 2018. godine na stadionu Bilino polje u Zenici i to će biti prvi put ...