Prosinečki: Protiv Španije igramo 6. novembra

88

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki izjavio je kako će Zmajevi prijateljsku utakmicu protiv Španije odigrati 6. novembra.

Kako je rekao u razgovoru za BiH.ba, Prosinečki je proteklog vikenda boravio u Udinama, gdje je pratio meč između Udinesea i Rome, gdje je gledao nastup Edina Džeke.

“Sad idem dalje na ove utakmice, da odgledam šta je najbolje. Ne možemo sve obići, ali ću pokušati što više”, rekao je Prosinečki, dodavši da ovih dana planira obaviti razgovore sa Senadom Lulićem i Vedadom Ibiševićem oko njihovog mogućeg povratka u reprezentaciju.

“Vjerovatno ću ići u Munchen gledati utakmicu između Bayerna i Herthe, pa možda se upravo tu vidim s Ibiševićem”, dodao je Prosinečki.

Od predstojećih prijateljskih utakmica s Bugarskom i Senegalom, koje nas očekuju u martu, Prosinečki očekuje prije svega dobre provjere.

“Cilj je da se okupimo prvi put. Bit će to dvije dobre utakmice, jer su i Bugarska i Senegal dobri protivnici. Bit će tu i nekih novih igrača”, poručio je Prosinečki i otkrio kako će se naš tim okupiti u Bugarskoj 20. marta.

Govorio je i o Arnelu Jakupoviću, 19-godišnjem napadaču Juventusa, koji nastupa za mladu reprezentaciju Austrije, a koji bi u budućnosti mogao zaigrati za naš seniorski tim.

“Ići ću u Torino radi Pjanića, pa ću vidjeti i kakva je situacija s Jakupovićem. On je sigurno budućnost nogometa, a sad je pitanje da li bi htio igrati za nas.”

Vezani članci

Teren i tribine očišćeni, stvoreni uslovi za igran... Za svega tri sata fudbaleri Akademije i navijači Fudbalskog kluba Ludogorets danas su očistili travnjak stadiona "Ludogorets Arena" na kojem će se več...
Reprezentacija BiH danas u Razgradu protiv Bugarsk... Nogometna reprezentacija BiH u Razgradu (18 sati) igra treću prijateljsku utakmicu pod vodstvom selektora Roberta Posinečkog. Hrvatski stručnjak prvi ...
Miralem Pjanić prije 10 godina protiv Bugarske deb... Reprezentativac BiH Miralem Pjanić 20. avgusta 2008. protiv Bugarske debitovao je u dresu reprezentacije BiH. Danas je jedna od fudbalskih zvijezda, a...
Prosinečki pred utakmicu sa Bugarima: Uvjeti nisu ... Zbog loših vremenskih uslova i kako bi se sačuvao teren za prijateljsku utakmicu protiv Bugarske u petak, reperezentativci BiH su i danas trenirali na...