Prosinečki: “Za mene je Edin i danas jedan od najboljih napadača na svijetu”

10

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki govorio je za italijanske medije o pregovorima Intera i Rome o transferu kapitena Zmajeva Edina Džeke.

“Za mene je Edin i danas jedan od najboljih napadača na svijetu. Stvarno mi se sviđa to što odlazi u klub gdje ima više šanse osvajati titule. Inter je veliki tim s trenerom Conteom. Edin je jedan od najboljih napadača koje sam ikad gledao. I to ne govorim samo zato što igra za BiH, koju ja treniram, već zato što sam ga i ranije pratio. Radio je sjajne stvari gdje god je igrao, od Rima preko Wolfsburga do Manchester Cityja, postigavši mnogo pogodaka i pokazujuću izvrsnu klasu”, rekao je Prosinečki za Passioninter.com.

Bh. selektor je potom otkrio da je sa Džekom više puta govorio o Interu.

“Nedavno smo baš razgovarali o njegovoj situaciji i prelasku u Inter. Ne želeći omalovažavati Romu, koja je također veliki klub, sigurno sada ima priliku otići u Inter gdje može postići više golova nego u italijanskoj prijestolnici. I dalje je u dobrim godinama, a ispred sebe ima dvije-tri godine igranja na visokom nivou. Conte mi je rekao da je on jedan od napadača kojeg želi i on će sigurno imati veliki uspjeh među Nerazzurrima. Vrlo često govorimo o Interu i trenutnoj situaciji”, poručio je Prosinečki.

U razgovoru je Prosinečki istakao kako u Seriji A igra dosta dobrih igrača iz BiH poput Miralema Pjanića, Ervina Zukanovića i Radeta Krunića, a kao novu nadu najavio je Amera Gojaka.