Prvi izliječeni u CG: Drago mi je da nikoga nisam zarazio, ostanite u kući

63

Mještanin Bara Mihailo Vukić objavio je na Facebooku da je izliječen od korona virusa i da je pušten iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). On je napisao da je pobijedio virus i da nakon 20 dana teške borbe u bolnici ide kući.

“Nije bilo lako. Sad je sve u redu. Ponosan sam što nikoga nisam zarazio i nikoga od svoje porodice, kolega sa posla i prijatelja doveo u opasnost osim sebe”, naveo je on i pozvao građane da sjede kući.

“Ja bih sve dao da sam posljednjih 20 dana mogao biti kući. Ne treba vam ništa ni inhalatori, respiratori, ni injekcije, ni infuzije. Sjedite kući i biće vam super. Hvala svima u Crnoj Gori”, napisao je Vukić na Facebooku, a njegovu objavu prenose podgorički portali.

On je zahvalio svim sestrama, tehničarima i doktorima u Kliničkom centru Podgorica na intenzivnoj njezi.

“Svima na infektivnoj klinici koji rade u jako teškim uslovima i veliko hvala doktorima i sestrama u Baru kako su me pazili i raspitivali se za moje stanje. Veliko hvala svima koji ste slali poruke podrške, brinuli i bili uz nas u najtežoj utakmici života”, napisao je Vukić.

U Crnoj Gori je od jutros još 14 osoba zaraženo tako da se broj oboljelih popeo na 174. Kako je saopštio Institut za javno zdravlje u Podgorici 13 novooboljelih su kontakti prethodno poznatih slučajeva, dok se kod jednog slučaja i dalje traga za izvorom infekcije.

Do sada su od korona virusa u Crnoj Gori preminule dvije osobe.

(N1)