PU Banja Luka: Ako se utvrde nepravilnosti, prijave građanima okupljenim ispred policije

61
Foto: Buka

Protiv svih učesnika okupljanja ispred Policijske uprave Banja Luka za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama zakona o javnom okupljanju i javnom redu i miru RS, nadležnom sudu, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Građani su pozvani da na miran način izraze svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja.

“Nakon okupljanja članova grupe ‘Pravda za Davida’ na Trgu Krajine u Banjoj Luci sinoć na kojem je došlo do verbalnog sukoba između Davora Dragičevića i lica Đ. M, okupljanje je nastavljeno na prostoru ispred Policijske uprave Banja Luka”,navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaje se da je okupljanje građana organizovano na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova niti je održavanje javnog skupa prijavljeno u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a da policijski službenici obezbjeđuju navedeno okupljanje, prenosi radiosarajevo.

Ispred prostorija PU Banja Luka od sinoć građani i Davor Dragičević, otac stradalog mladića iz Banjaluke Davida Dragićevića traže da se otkriju i pravdi privedu ubice i saučesnici u ubistvu mladića.