5 C
Sarajevo
Utorak, 24. Novembra 2020
Naslovnica Sport Pubuna u Bayernu zbog Salihamidžića i Kahna

Pubuna u Bayernu zbog Salihamidžića i Kahna

54

Deset dana prije kraja prelaznog roka, koji je završen 5. septembra, nogometaši Bayerna pobunili su se protiv uprave kluba.

Pubuna u Bayernu zbog Salihamidžića i Kahna. Igrači su izgurali svoje

Deset dana prije kraja prelaznog roka, koji je završen 5. septembra, nogometaši Bayerna pobunili su se protiv uprave kluba.

Manuel Neuer, Thomas Muller, Robert Lewandowski, David Alaba i Joshua Kimmich organizirali su sastanak kako bi zatražili da im čelnici kluba dovedu nekoliko igrača. Njih petorica su otišla na sastanak sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem i čelnicima kluba Karlom-Heinzom Rummeniggeom i Oliverom Kahnom.

Manuel Neuer je prvi dobio riječ. Bild je objavio kako je Neuer rekao šefovima da su igrači nezadovoljni prelaznim rokom te da smatraju kako igrački kadar nije dovoljno širok za naporan raspored u ovoj sezoni. Podržali su trenera Hansija Flicka koji je ranije javno govorio o tom problemu. Igrači su smatrali da nisu adekvatno nadoknađeni odlasci Philippea Coutinha, Thiaga Alcantare, Ivana Perišića i Alvara Odriozole.

Čelnici evropskog prvaka uvažili su mišljenje igrača i krenuli u akciju popunjavanja rupa u ekipi. Bild otkriva da je planiran transfer Andreja Kramarića iz Hoffenheima, ali da je hrvatski reprezentativac bio preskup pa se Bayern okrenuo Ericu Maximu Choupo-Motingu koji je bio bez kluba.

U veznom redu dovedeni su Marc Roca iz Espanyola i Tiago Dantas iz Benfice, a na poziciji desnog beka nakon propalih pregovora s Ajaxom oko Sergina Desta doveden je Bouna Sarr iz Marseillea.