Putin uvjeren u još jednu pobjedu na predsjedničkim izborima

81

Ruski predsjednik Vladimir Putin uvjeren da će ponovno pobijediti na predsjedničkim izborima 18. marta, obećao je danas sjajne pobjede Rusiji na predizbornom mitingu u Moskvi, gdje se okupilo oko 100.000 njegovih pristalica.

“Želimo da naša zemlja sjaji i da bude okrenuta ka budućnosti, našoj djeci i unucima… Uradit ćemo sve što možemo da ih učinimo sretnim”, rekao je Putin i dodao da se to “radi da bi u narednim decenijama 21. vijeka Rusija obilježila sjajne pobjede”.

Na bini su pored Putina bili olimpijski sportisti, muzičke zvijezde i astronauti da bi podržali predsjednika koji Rusijom vlada gotovo dvije decenije i želi tu ostati do 2024. godine i to nakon 18. marta, kada očekuje pobjedu na izborima.

„Svi koji su danas ovdje došli su za snažnu Rusiju. Želim da pozdravim ne samo one u centru Moskve nego i naše pristalice širom naše ogromne zemlje. To su stotine, hiljade, milioni ljudi! Osjećamo takvu bliskost s njima, jer zajedno smo tim!“, kazao je Putin.

Prije dva dana u govoru u parlamentu istakao je značaj naoružanja, nabrajajući posljednja oružja visoke tehnologije Rusije, ali uvjeravajući da to nikome ne predstavlja prijetnju. Američka administracija je odmah optužila Rusiju da direktno krši međunarodne sporazume o toj oblasti, dok je nekoliko zapadnih analitičara ocijenilo da se radi o objavi Hladnog rata i trci u naoružanju na šta je Putin u intervjuu za NBC rekao.

„Moje mišljenje je da pojedinci koji su rekli da je počeo novi hladni rat nisu ustvari analitičari. Oni se bave propagandom. Ako se govori o trci u naoružanju, onda je trka počela onog trenutka kada su se SAD odlučile za Sporazum o antibalističkim raketama“, rekao je Putin.

Vojno jačanje Rusije je Putinova glavna poruka posljednjih godina, otkad su pad cijene nafte i američko-evropske sankcije ostavile svoj danak na rusku ekonomiju te negirale Putinovo obećanje o dobrom životnom standardu za prosječnog ruskog građanina.

Vezani članci

” Izbora neće biti! Ispuniću, to sam na grob... Mirno okupljanje građana „Pravda za Davida“ održano je 112. dan zaredom na trgu Krajine u Banja Luci. Porodica i građani i dalje traže istinu i detalj...
Dva gola u mreži Engleza: Belgiji bronza na Mundij... Sa dva gola u mreži Engleza, sjajna generaciji Belgije je osvojila bronzu na Mundijalu u Rusiji. Pobjedom nad Engleskom s rezultatom 2:0, Belgijanci s...
Danas žrijebanje: Utvrđivanje redoslijeda političk... Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas u Centru za edukaciju u Sarajevu organizira žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subj...
SP U NOGOMETU Dojave o bombama: Policija evakuira... Ruska policija objavila je rano jutros da je primila više prijetnji bombom u Rostovu na Donu, gradu u kojem se održavaju utakmice Svjetskog nogometnog...