Putin uvjeren u još jednu pobjedu na predsjedničkim izborima

86

Ruski predsjednik Vladimir Putin uvjeren da će ponovno pobijediti na predsjedničkim izborima 18. marta, obećao je danas sjajne pobjede Rusiji na predizbornom mitingu u Moskvi, gdje se okupilo oko 100.000 njegovih pristalica.

“Želimo da naša zemlja sjaji i da bude okrenuta ka budućnosti, našoj djeci i unucima… Uradit ćemo sve što možemo da ih učinimo sretnim”, rekao je Putin i dodao da se to “radi da bi u narednim decenijama 21. vijeka Rusija obilježila sjajne pobjede”.

Na bini su pored Putina bili olimpijski sportisti, muzičke zvijezde i astronauti da bi podržali predsjednika koji Rusijom vlada gotovo dvije decenije i želi tu ostati do 2024. godine i to nakon 18. marta, kada očekuje pobjedu na izborima.

„Svi koji su danas ovdje došli su za snažnu Rusiju. Želim da pozdravim ne samo one u centru Moskve nego i naše pristalice širom naše ogromne zemlje. To su stotine, hiljade, milioni ljudi! Osjećamo takvu bliskost s njima, jer zajedno smo tim!“, kazao je Putin.

Prije dva dana u govoru u parlamentu istakao je značaj naoružanja, nabrajajući posljednja oružja visoke tehnologije Rusije, ali uvjeravajući da to nikome ne predstavlja prijetnju. Američka administracija je odmah optužila Rusiju da direktno krši međunarodne sporazume o toj oblasti, dok je nekoliko zapadnih analitičara ocijenilo da se radi o objavi Hladnog rata i trci u naoružanju na šta je Putin u intervjuu za NBC rekao.

„Moje mišljenje je da pojedinci koji su rekli da je počeo novi hladni rat nisu ustvari analitičari. Oni se bave propagandom. Ako se govori o trci u naoružanju, onda je trka počela onog trenutka kada su se SAD odlučile za Sporazum o antibalističkim raketama“, rekao je Putin.

Vojno jačanje Rusije je Putinova glavna poruka posljednjih godina, otkad su pad cijene nafte i američko-evropske sankcije ostavile svoj danak na rusku ekonomiju te negirale Putinovo obećanje o dobrom životnom standardu za prosječnog ruskog građanina.

Vezani članci

SVE KANDIDATSKE LISTE Evo za koga možete glasati ... Centralna izborna komisija završila je ovjeru kandidatskih listi za sve nivoe zakonodavne vlasti, za oktobarske Opće izbore. Građani će 7. oktobra im...
” Izbora neće biti! Ispuniću, to sam na grob... Mirno okupljanje građana „Pravda za Davida“ održano je 112. dan zaredom na trgu Krajine u Banja Luci. Porodica i građani i dalje traže istinu i detalj...
Dva gola u mreži Engleza: Belgiji bronza na Mundij... Sa dva gola u mreži Engleza, sjajna generaciji Belgije je osvojila bronzu na Mundijalu u Rusiji. Pobjedom nad Engleskom s rezultatom 2:0, Belgijanci s...
Danas žrijebanje: Utvrđivanje redoslijeda političk... Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas u Centru za edukaciju u Sarajevu organizira žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subj...