Radončić: Posvetit ću se izgradnji tornjeva

50

Rezultat SBB-a je jako dobar, jer, ako vratimo film u zadnje tri godine vidimo da smo bili na prljavoj meti, od optužnica do paljenja automobila“, izjavio je večaras na konferenciji za medije lider SBB-a Fahrudin Radončić.

On je, prema nepotpunim rezultatima CIK-a na trećem mjestu za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, nakon Šefika Džaferovića iz SDA i Denisa Bećirovića iz SDP-a, javlja Patria.

„Mojoj porodici je veliko olakšanje da neću biti član Predsjedništva, jer ću se moći posvetiti Avazu i izgradnji tornjeva“, rekao je.

Lider SBB-a poručio je da očekuje reagiranje tužilaštva zbog neregularnosti tokom izbornog procesa, optužujući Centralnu izbornu komsiju da je narušila kredibilitet izbora u zemlji.

„Ako imate pet ili šest hiljada članova biračkih odbora, onda možete raditi bilo koju vrstu inženjeringa“, rekao je Radončić objašnjavajući razliku u glasovima između Džaferovića i njega.

„Neće proći mnogo vremena da se glasači pokaju jer su dali glas onima kojima su dali. Naravno, mislim na one koji su bili dio inženjeringa“, rekao je Radončić.

Vezani članci

ODGOVOR SDA Novi Grad: I da se izbori ponove, SDP ... U povodu zahtjeva Socijaldemokratske partije BiH da se u općini Novi Grad Sarajevo ponove izbori zbog navodnih neregularnosti u izbornom procesu, ogla...
CIK objavio: Novi rezultati za Predsjedništvo BiH Centralna izborna komisija ažurirala je podatke o glasovima na opštim izborima održanim 7. oktobra, a odnose se na glasove dospjele poštom i glasove p...
Kako se glasalo u “najstarijoj” i R... Prema obavljenom popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini, općina u kojoj živi najstarije stanovništvo u BiH je Bosansko Grahovo, gdje je prosjek god...
Obrađena sva biračka mjesta: Sedam stranaka u Skup... U Tuzlanskom kantonu obrađena su sva biračka mjesta - 655 (100,00 posto). Prema tim preliminarnim rezultatima koje je jutros objavila Centralna izbor...