Radončić: SBB podržava borce, ali ih ne organizira, borce na to tjera 25-godišnja nebriga vladajuće SDA

122
Foto: N1

ider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić komentirao je okupljanje bivših boraca Armije BiH, te jučerašnje i cjelonoćne blokade saobraćajnica Kantona Sarajevo, piše N1.

“Boračko nezadovoljstvo je kulminiralo i ljude najviše boli nepravda. SBB je imao velikih problema i prijetnji zbog javnog ukazivanja na zloupotrebe raznih varalica, poput Šerifa Patkovića i njegovog sina, koji se porodično nagrađuje sa po 50 hiljada KM iz boračkih fondova, odnosno sredstava poreskih obveznika.

Ministru za boračka pitanja Bukvareviću, pojedincima iz SDA i stranačkim mešetarima još od 1995. godine, apsolutni prioritet su izborni rezultati, a ne istinska briga o ljudima.

Također, neprihvatljivo je objašnjenje premijera Novalića da se navodno ne smije objaviti registar boraca, jer to ne dozvoljava Zakon o zaštiti ličnih podataka. To uopće nije tačno. Uostalom, ako su ljudi časno branili svoj narod i ginuli u odbrani svoje zemlje Bosne i Hercegovine, zašto bi sada od javnosti skrivali svoja imena za najponosniji dio svog života.

Registra i objavljivanja imena se boje lažni, stranački, vojnici, koje je neko dopisivao i od njih pravio dijelove glasačke mašine. Upravo zato treba objaviti imena da javnost može da prepozna i zaustavi one koji nezasluženo godinama otimaju novac od pravih boraca.

Inače, povodom špekulacija da SBB stoji iza opravdane boračke pobune, slobodan sam podsjetiti javnost da režimski mediji, politički policajci i priljepci već cijelo desetljeće meni, čak i krivično pokušavaju podvaliti takvu ulogu. Nema potrebe za podsjećanjem na opravdanu pobunu naroda u februaru 2014. godine ili ranije demonstracije boraca pred Vladom FBiH, koje se i danas u organizacionom smislu žele pripisati meni.

Savez za bolju budućnost podržava borce, ali ih ne organizira, niti je to uopće potrebno. Oni se sami organiziraju i na to ih tjeraju 25-godišnja nebriga vladajuće SDA i nepošten sistem koji su prilagodili za sebe i probrane sljedbenike”, navodi se u saopćenju Fahrudina Radončića.

Vezani članci

POZOVITE 17006 Taši nedostaje još 24.000 KM da ... Za malu Tamaru do ovog momenta prikupili smo oko 30.000 KM, a potrebno je oko 54.000 KM. Broj 17006 aktivan je za malu Tašu do kraja mjeseca pa ćemo z...
Efendić i Imamović o jačanju uloge lokalne samoupr... Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je posjetio Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje se sastao sa načelnikom Semirom Efendićem. Tom prilikom razgova...
Nevidljivi federalni ministar zdravstva: Vjekoslav... Znate li ko je Vjekoslav Mandić? To je Federalni ministar zdravstva kojeg u 4 godine mandata gotovo da nije bilo u javnosti. Uprkos činjenici da je Ur...
Prvi Dodikov susret sa novim ambasadorom SAD: Nels... Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson predao je akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosn...