Rijetki bijeli tigar ubio čovjeka u zoološkom vrtu u Japanu

28

Rijetki bijeli tigar ubio čovjeka u zoološkom vrtu u Japanu

Rijetki bijeli tigar ubio je čuvara zoološkog vrta u svom kavezu u Japanu. Međutim, obitelj čuvara apelirala je da se tigra ostavi na životu.

Smrtonosni napad dogodio se jučer navečer u Zoološkom parku Hirakawa u gradu Kagoshima. Akira Fursho (40) pronađen je s ranom na vratu u kavezu, a proglašen je mrtvim nedugo nakon što je prevezen u bolnicu.

Smatra se da je čuvar otišao očistiti tigrov kavez, no uobičajena praksa je da se tigra u to vrijeme premjesti u odvojeno područje prije ulaska čuvara. Policija sada istražuje kako se zoo skrbi za svoja četiri bijela tigra.

Tigar Riku je uspavan strelicom sa sedativom. Iako se u ovakvim slučajevima životinju obično usmrti, iz zoološkog vrta su priopćili da to ovog puta neće biti slučaj.

-Planiramo zadržati Rikua, a ne ubiti ga, jer nas je ožalošćena obitelj zamolila da tako postupimo – rekao je dužnosnik zooa Takuro Nagasako, prenosi AFP.

Bijeli tigar danas živi samo u zatočeništvu

Prošle godine bijeli tigar je ubio i britanskog čuvara u kavezu u Cambridgeshireu, dok je čuvar u ruskom Kalinjingradu uspio preživjeti napad primjerka ove rijetke podvrste bengalskog tigra.

Bijeli tigar danas živi isključivo u zatočeništvu, gdje se međusobno pare kako bi se očuvali njihovi geni koji rezultiraju specifičnim bijelim krznom, za razliku od uobičajenog narančastog. Međutim, vjerojatno zbog parenja genetski srodnih jedinki, bijeli tigrovi imaju niz zdravstvenih problema poput teškoća s vidom i tjelesnih deformacija.

Posljednji poznati bijeli tigar koji je živio u divljini ubijen je 1958. u Indiji.

Vezani članci

Tursko tužilaštvo traži najstrože kazne za FETO pu... Tužilaštvo u Ankari zatražilo je otežane doživotne zatvorske kazne za organizatore i rukovodioce pokušaja državnog udara u Turskoj, kojeg je u noći 15...
Erdogan: Kad god je ostvarila napredak, pred Tursk... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u gradu Samsunu da kad god je njegova zemlja ostvarila napredak ili krenula u ostva...
Francuska: Hiljade “žutih prsluka“ ponovo protestu... Hiljade demonstranata u “žutim prslucima“ okupilo se u nekoliko francuskih gradova desetu uzastopnu subotu, uprkos nacionalnoj debati koju je tokom se...
U napadu u Kolumbiji 21 žrtva, proglašena trodnevn... Kolumbijska policija je objavila da je najmanje 21 osoba poginula, a još desetine povrijeđeno u eksploziji bombe u automobilu na policijskoj akademiji...