Rusija: Ujedinit ćemo se i odlučno odgovoriti na sankcije Zapada

64

Moskva je u petak poručila da će odlučno odgovoriti na nove američke sankcije protiv ruskih privrednika, kompanija i vladinih dužnosnika.

Nikakvi pritisci ne mogu prisiliti Rusiju da promijeni svoj smjer, a sankcije će samo dodatno učvrstiti jedinstvo ruskog društva, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

SAD je ranije u petak, u jednom od najagresivnijih poteza Washingtona, uveo sankcije kako bi kaznio Moskvu za niz aktivnosti, uključujući navodno miješanje u američke predsjedničke izbore 2016, piše Hina.

Istovremeno, Bijela kuća je najavila da sankcije neće ustjecati na pripreme budućeg sastanka predsjednika Donalda Trumpa i Vladimira Putina.

“Kao što je predsjednik uvijek govorio, želi dobre odnose s Rusijom, ali to će ovisiti o potezima Rusa”,rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Washington je sankcionirao 38 osoba i kompanija optuženih za sudjelovanje u ruskim “napadima” na “zapadne demokratije”.

Sedam oligarha bliskih Kremlju Vladimira Putina i 12 kompanija koje oni posjeduju ili kontroliraju dio su meta tih kaznenih mjera, među najstrožima koje je administracija Donalda Trumpa poduzela protiv Moskve, piše radiosarajevo.

Vezani članci

Erdogan: EU ne prihvata Tursku jer je muslimanska ... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Europska unija ne prihvata Tursku jer je muslimanska zemlja, javlja Anadolu Agency (AA...
Sud u Austriji poništio odluku vlade o zatvaranju ... Sud u Austriji poništio je odluku desničarske vlade donesenu prošle godine, koja se odnosi na zatvaranje šest džamija pri Arapskoj vjerskoj zajednici,...
Istanbulska policija otkrila nove frapantne detalj... U izvještaju za 2018. godinu Policijska direkcija u Istanbulu otkrila je niz frapantnih detalja u vezi s brutalnim ubistvom novinara Jamala Khashoggij...
Osmorica Albanaca u Njemačkoj optuženi za krijumča... Protiv osmorice Albanaca u Njemačkoj podignuta je optužnica za krijumčarenje 1,8 tona kokaina, javlja Anadolu Agency (AA). Optužnicu je pripremilo tu...